Mi Hazánk: ha a Fidesz támogatta volna a javaslatunkat, nem úsznák meg felfüggesztettel a lincselők

A Mi Hazánk Mozgalom több mint két éve, még 2018-ban nyújtott be törvényjavaslatot arra vonatkozóan, hogy a lincselési bűnelkövetési forma önállóan szerepeljen a Büntető Törvénykönyvben. Ezzel együtt a kiszabható büntetés is szigorodott volna, az elkövetők nem kerülhetnék el a letöltendő börtönbüntetést.

Ma sok esetben sajnos az a gyakorlat, hogy felfüggesztett büntetéssel megússzák. Azt látjuk, hogy hazánk számos településén no-go zónák alakulnak ki, és komoly probléma az erőszakos bűnelkövetés. Jászapátiban az elmúlt egy hónapban két olyan bűncselekmény is történt, ahol többen támadtak egy emberre. Amint lehet, természetesen újra be fogjuk nyújtani javaslatunkat, és elvárjuk, hogy a pártok támogassák.

Hírdetés

Az is jól látszik hogy, pont ezért van szükség a parlamentben egy olyan harmadik erőre, amely zéró toleranciát hirdet a bűnözéssel szemben, szigorúbb törvényeket, elrettentő bírósági ítéleteket és hatékonyabb hatósági munkát vár el – írja közleményében Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »