Mi Hazánk: autonómiát a külhoni magyaroknak! (VIDEÓ)

Autonómiát követelt a külhoni magyaroknak csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Fülöp Erik független országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom képviselői csoportjának helyettes vezetője.

Kiemelte: nem elégedettek a “csonka országon kívül rekedt magyarok” helyzetével, mert mindennapi jogsértések érik őket, függetlenül attól, hogy az adott állam tagja-e az Európai Uniónak vagy sem.

Az ellenzéki politikus ide sorolta az új ukrán nyelvtörvényt és a kárpátaljai magyar kulturális központot ért Molotov-koktélos támadást éppúgy, mint a himnuszéneklést korlátozó szlovákiai rendelkezést vagy az általuk el sem követett terrorcselekménnyel vádolt “székely hazafiak” ügyét, illetve a marosvásárhelyi magyar egyetem önállóságának megszüntetését.

Kifogásolta, hogy az utóbbi ügyben csupán a Mi Hazánk Mozgalom emelte fel a szavát, holott az ellenzéki pártok hetekig tüntettek a CEU bezárása miatt.

Fülöp Erik hangsúlyozta: pártja támogatja azt az előterjesztést, hogy 2020-at nyilvánítsák a nemzeti összetartozás emlékévének, és elítélte, hogy egyes frakciók – például az LMP és a Párbeszéd – nemhogy a parlamenti vitában nem vettek részt, de az ülésteremben sem jelentek meg a téma tárgyalásakor.

Hírdetés

MTI

Erőteljesebb fellépést vár el a Mi Hazánk a határon túli magyarok ügyeiben.

Posted by Mi Hazánk Mozgalom on Thursday, May 30, 2019


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »