Mi Hazánk: a magyartalanítás minden eddiginél nagyobb sebességre kapcsolt Ukrajnában

A munkácsi kistérség vezetői a magyar falvak hivatalairól és közintézményeiről eltávolítják a magyar zászlókat, ami azt jelenti, hogy Ukrajnában a magyartalanítás minden eddiginél nagyobb sebességre kapcsolt – jelentette ki Dócs Dávid, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint az ukrajnai háború zűrzavarát arra használják ki a helyi hatóságok az ország nyugati végein, hogy vegzálják a magyar lakosságot.

Nem álltak meg a munkácsi turulügynél, ahol a magyarok nemzeti jelképét rombolták le – tette hozzá.

A zászlóeltávolítások között precedensértékűnek nevezte a fornosi estet, ahol éjfélkor négy rendőr segítségével távolították el a magyar zászlókat.

Hírdetés

"A Debrecenben működő, magyar állami fenntartású futballakadémiáról a magyar feliratot is eltávolították a zászlóval együtt" – tette hozzá. Ezeket a történéseket a Kárpátalján maradt magyarság végső felszámolásaként minősítette Dócs Dávid.

Hozzátette, a sorkatonai szolgálat miatt a kárpátaljai férfiak 80 százaléka így is kénytelen elhagyni a hazáját, ami azt jelenti, hogy nemcsak a férfiak távoznak, hanem velük tartanak a családjaik, a nők és gyermekek is. Így a 130 ezresre becsült közösség, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának ülésén elhangzottak szerint, a felére apadhatott – emlékeztetett.

"A Mi Hazánk Mozgalom kikéri magának, hogy a magyar kisebbséget bármilyen sérelem érje Kárpátalján" – mondta és felszólította a magyar kormányt, hogy Ukrajnának ne anyagi támogatást adjon, hanem a leghatározottabban intézkedjen az őshonos kárpátaljai magyarság érdekében.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Magyarellenes akciók a Munkácsi kistérségben: célkeresztben a magyar zászlók, feliratok és intézményvezetők


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »