Mi Hazánk: a kormány végigtrükközte a tavalyi költségvetést

Mi Hazánk: a kormány végigtrükközte a tavalyi költségvetést

Toroczkai László (Mi Hazánk) a Magyarország 2021-es költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat vitája során az Országgyűlés szerdai ülésén kifogásolta, hogy a tavalyi költségvetést túl korán fogadta el az Országgyűlés, amikor szerinte még nem lehetett tervezni. A kormány azóta nyolcvanötször módosított azon, de mindössze egyetlen alkalommal hozta a Ház elé a módosítást, azaz saját hatáskörben, "diktatórikus eszközökkel" változtatott a büdzsén – rótta fel.

Rámutatott: a hiány több mint kétszerese lett a tervezettnek, és döbbenetes módon mindez jelentősen növekvő bevételek mellett alakult így. Szerinte a kormány "végigtrükközte" a tavalyi költségvetést.

Hírdetés

Az egészségügyre 700 milliárd forinttal költött többet az állam, ugyanakkor GDP-arányosan még így is kevesebbet fordított erre az ország, mint számos másik állam, például Csehország. Az összeg nem az ápolók bérrendezésére ment el, hanem a Coviddal kapcsolatos kiadásokra, amelyek ma már nem minősíthetők egyértelműen hasznosnak – folytatta.

Toroczkai László gyalázatnak és szégyennek nevezte a nyugdíjak értékét, a gazdaság újraindítását szolgáló alap pedig szerinte nem azokat támogatta, akik a terheket cipelik: nem a magyar kis- és közepes vállalkozásokhoz ment a források jelentős része, hanem például atlétikai stadionra. Kijelentette: nem látszik, hogy a kormánynak célja lett volna a gazdaság legfontosabb részének fejlesztése, például az agráriumé vagy a kis- és közepes vállalkozásoké.

Nyomatékosította: a világpolitikai folyamatok felelősségteljesebb tervezést igényeltek volna, nem lehetett 2021-ben egy olyan költségvetést végrehajtani, amelyet 2020 júniusában fogadott el a Ház.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »