Mi az oka, hogy a fasiszták kiültetnek ezer fát? Három betű

Mi az oka, hogy a fasiszták kiültetnek ezer fát? Három betű

Olasz neofasiszták ezer fenyőfát telepítettek Rómától északkeletre egy hegyoldalba, hogy újra láthatóvá váljon Benito Mussolini olasz fasiszta diktátor közkeletű titulusa, amely egy tavaly nyári tűzben leégett.

1939-ben mintegy 20 ezer fenyőfát ültettek a Monte Giano oldalára olyan alakzatban, hogy távolról nézve a Dux, vagyis Mussolini Duce (vezér) titulusának latin megfelelőjét adják ki.

 A fák tavaly egy tavaly augusztusi erdőtűzben elpusztultak, de a Casa Pound szélsőjobboldali párt 200 tagja most ezer facsemetét ültetett el a területen. A szervezet szóvivője szerint a facsemeték még csak 40 centiméteresek, ezért „időbe fog telni”, mire a Dux felirat újra láthatóvá válik.
 

Régebben tiszta időben a hegytől nagyjából 100 kilométerre lévő Rómából is látni lehetett a feliratot. A fasizmus ideológiájának védelme vagy fasiszta párt újraszervezése illegális Olaszországban, ám a Dux feliratot a nemzeti örökség részeként tartják számon.

Várhatóan a Casa Pound is indít jelölteket a március 4-i választásokon Olaszországban, noha a párt jóval a parlamentbe jutáshoz szükséges 3 százalék alatt van a felmérésékben.
 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »