Mi a mi teendőnk? – Böjte Csaba a dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban történt bántalmazásról

Mi a mi teendőnk? – Böjte Csaba a dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban történt bántalmazásról

A dévai Szent Ferenc Alapítvány intézményeiben éveken át bántalmazott kiskorúakat egy nevelő, akit most a Csíkszeredai Bíróság első fokokon 30 év börtönre ítélt. Az alábbiakban Böjte Csaba ferences szerzetes írását közöljük, amit június 30-án tett közzé az alapítvány Magnificat című internetes oldalán.

„Kelj föl!” (Mt 9,1)

Kedves Gyerekek, Kollégák!

Végtelenül szomorú eseményeken vagyunk túl! Több mint hat évvel ezelőtt rossz dolgokat hallottam az egyik gyerektől a nevelőjével kapcsolatban. Olyan rossz dolgokat, hogy én magam kértem a hatóság segítségét az ügy megoldásához. Az elmúlt években sokan átvilágították a munkánkat, sok ellenőrzés, nyomozás volt, titeket is sokan megkerestek, kikérdeztek és a tegnap megszületett az ítélet. A peranyag titkos volt, a tárgyalás is, mi még nyilvános anyagot nem kaptunk, de a sajtóban azt olvastuk, hogy a hajdani nevelőt nagy bűnök miatt, nagyon sok évre ítélték el. Fontosnak látom, a bizalom megmaradásának érdekében megjegyezni, hogy K. Sz.-en kívül senki mást nem marasztaltak el az ítéletben, sem a kollégák közül, sem engemet!

Mindannyian elbizonytalanodtunk, természetes, hogy szomorúak és dühösek vagyunk! Hogy történhetett ilyen dolog? Hogy nem vettük észre? Mit hoz a holnap?!

Hírdetés

Kérlek, olvassátok el Teréz anya gyönyörű gondolatait! Bármi is történik körülöttünk, az nem szabad elbizonytalanítson, a szeretet, a munka feladására rávegyen. Mi a munkánkat eddig is Isten nevében, szeretetből végeztük, kérlek, hogy fegyelmezetten, még nagyobb odafigyeléssel, bizalommal, kitartással végezzük a munkánkat a továbbiakban is! Bárki bármilyen rendellenességet lát, tapasztal, kérem, hogy jelentse nekem bizalommal.

Küldök egy képet is. Nézzétek a gólya mamát! Most nekünk is ez a dolgunk: az ő szeretetével védjük gyermekeinket, a ránk bízott életeket ,és bízzunk abban, hogy a vihar elmúlik, és újból kisüt az áldott nap!

Hiszek a Szeretet végső győzelmében!

Csaba testvér

Forrás és fotó: Magnificat.ro

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »