Mi a különbség a félkarú és a kétkarú rablók között?

Ég és föld – mondaná a nép egyszerű gyermeke, de Orbán Viktor miniszterelnöknek más a véleménye.

A Jobbikos országgyűlési képviselők ismét szóbahozták a plenáris ülésen Andy Vajna kaszinóit, és az azokra adott rettenetes összegű (évi ötmilliárd forint körül!) adókedvezményt. A felvetésre a miniszterelnök azt válaszolta, hogy a Jobbik megvan sértődve, mert sok jobbikos kocsmáros érintett volt a félkarú rablókkal kapcsolatban. Kedves Miniszterelnök úr, ha felmérnénk, hogy hány Jobbikos és hány Fideszes kocsmáros volt érintett a félkarú rablókkal, lehet, hogy meglepődne. Nem tartom valószínűnek, hogy kevesebb Fideszes kocsmáros kocsmájában volt játékgép, mint a jobbikos kocsmárosokéban. Csak utóbb a Fideszes kocsmárosok esetleg nemzeti dohánybolt lehetőséghez jutottak, a Jobbikosok meg nem!

Egyébként meg hogy lehet egy napon említeni a félkarú rablókkal elérhető néhány százezer forintos kieső bevételt az évi öt milliárd forint körüli adókedvezménnyel? Még az is lehet, hogy Andy Vajna offshore lovagként nem fizet be egy peták adót sem a magyar államkasszába, arról az asztalról szedeget le milliárdokat, amelyikre semmit nem tett! Nem ő a hibás, hanem az a miniszter (valószínűleg Varga Mihály), aki ezt lehetővé teszi neki! Nem mellesleg Orbán Viktor a szezont a fazonnal összekeverő válaszát már azt követően tette, amikor a Házszabály szerint nincs elehetőség a viszontválaszra. Ügyes! – mondaná Kohn bácsi, ha élne még!

Andy Vajna filmügyi kormánybiztosként is rettenetes milliárdok felett rendelkezik. Hogy igazi jó magyar filmhez támogatást nyújtott volna a több év óta tartó működése során, arról még nem lehetett olvasni. Arról sem, hogy a csalásba keveredett filmproducerek el lettek volna számoltatva. A Saul fiára 350 milliót adott, és megjelenik valami nagy érdeklődésre számot tartó, szintén támogatott kiadvány is. Az alkotók megkapták a Kossuth-díjat a nemzet templomában, ahonnan egyenes út vezetett a kormányellenes tüntetésre.

A másik rettenet az, hogy átvilágítás nélkül feketén árulják offshore lovagok a magyar letelepedési kötvényt. Ezen százmilliárdokat kaszálnak. Az „elkövetők” neveinek ismeretében már nem igazán kell rákeresni Habony Árpád nevére, hogy melyik minisztériumban, vagy melyik alapítványnál számolnak el neki esetleg még munkabért is, hiszen elég sok kormányzati reklámlehetőséget is kapnak a cégei. „A befektető öt év múlva 300 ezer eurót kap vissza, ebből azonban közel 29 ezer eurót az adófizetők pénzéből pótol ki az állam a lejárat évében. A cégek ezenfelül további 45–60 ezer eurós díjat is kérnek az ügyintézésért cserébe. Számításaink szerint a program 2013-as indulása óta – a legolcsóbb díjazással számítva – 74, míg a drágább szolgáltatási árral szorozva 95 milliárd forintot tettek zsebre a Kajmán-szigeteken, Liechtensteinben, Cipruson, Szingapúrban és Máltán bejegyzett közvetítőcégek csupán ennek az egy programnak tulajdoníthatóan tavaly év végéig.” – írta egyik korábbi cikkében az mno.hu.  

Öt év múlva tehát jócskán megterhelik a magyar adófizetőket ezek a kiadások. Arra nincs válasz, hogy miért nem az Államkincstár, vagy az Államadósság Kezelő Központ árulja ezeket a kötvényeket? Vagy lenne az árusításra tucatnyi állami cég is. Nemzetinek mondott kormányunk azonban nem a magyar adófizetők pénzére vigyáz, hanem a haveri ökörkör zsebeinek tömködésével foglalatoskodik. A választás évében megint kedves választópolgárok leszünk, de addig el kellene valahogy jutnia a társadalomnak is, nemcsak a kétkarú rablóknak!

Békéscsaba, 2016. március 22.

Anton

Emlékeztető: „A korrupcióval kapcsolatban Lánczi András a kiindulópont, aki ugye azt mondta, hogy amit mások korrupciónak tartanak, az a Fidesz hatalomgyakorlásának a lényege. Sok fog múlni azon, mit gondolnak erről az emberek. Elfogadják-e a rokonok, barátok helyzetbe hozását, az új tőkésosztály mesterséges létrehozását, vagy ezt korrupcióként értelmezik? Szerintem túl sok az ártalmas ügy. Ugyancsak káros lehet számukra, hogy teljesen lecserélődött a társadalomban a Fideszről alkotott kép. Az első Orbán-kormány idején a pártot vitatott, de sokak által elismert politikusok jelenítették meg, Szájer József, Kövér László, Áder János. Ma a nyilvánosságban Habony Árpád, Németh Szilárd, Andy Vajna, Rogán Cecília neve fonódik össze a Fidesszel, s ők teljesen más arcot adnak a pártnak. Azt mondani, hogy nincs kormányváltó hangulat, igaz lehet abban az értelemben, hogy nincs politikai megtestesülése. De egyre erősödik az ellenérzés, ez teljesen nyilvánvaló.” (Részlet a Török Gábor politológussal készült Orbán után is lesz jobboldal című interjúból)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »