Mi a helyzet a nyugdíjakkal?

Mi a helyzet a nyugdíjakkal?

44 ország nyugdíj-helyzetét mérték fel, és Magyarország a 33. helyen végzett. Az IMF-hitel miatt Görögországot ismét felszólították a nyugdíjak csökkentésére.

Fotó: Shutterstock (wikipedia)

Görögországban 700-800 euró az átlagnyugdíj. Magyarország is csökkenteni készül a valamivel 300 euró feletti átlagnyugdíjat. Nem mindegy, hogy a 800 eurós, vagy a 300 eurós nyugdíjat csökkentik! Nekünk nincs IMF hitelünk, ha csak fű alatt nem vett fel a kormány, mert ennyire drága kormányt és parlamentet fenntartani nem sokáig lesz képes az egyre szegényedő magyar társadalom. Főleg azután lesz nagy baj, miután megszűnik az uniós felzárkóztatási pénz, és ha megnyerjük a 2024-es olimpia rendezési jogát. Benyújtották a nemzetközi olimpia bizottsághoz az 5,5 milliárd forintért elkészíttetett pályázatot, és elég sokba kerülhet az olimpiai előkészítő bizottság költekezési kedve is. Nálunk a költekezés minden kormánynak és minden hatóságnak, alapítványnak, intézetnek, intézménynek nagyon megy!

Az általában veszteséges állami cégek és a jegybank vezéreinek havi ötmilliós jövedelmet állapított meg a hatalom, és jár nekik jutalom és prémium is. A nyugdíjuk emiatt 5 millió forint lehet. A rengeteg minimálbéres nyugdíja alig lesz 50 ezer forint felett. A közmunkások nyugdíja alig haladja meg majd a 40 ezer forintot. A csirkeláb iránti érdeklődés jócskán meg fog nőni… Magyarországon az, aki aktív korában nagyon rosszul jár, az nyugdíjas korában szinte ellehetetlenül.

A járulékokat a hatalom már adóként szedi be, amit arra költ, amire akar… Ha egészségügyre és nyugdíjra nem igazán akar költeni, akkor másra költi. Esetleg kiszervezi azt a pénzt is a társasági adóba (TAO). Tetemes pénz kerül át most már oda, amiből a stadionok épülnek, és belépett már a felesleges nagy stadionok magas fenntartási költsége is. Lehet, hogy erre fog elmenni a nyugdíjcsökkentés?

Ukrajnába egy 1963-as KÖLCSÖNÖS SZOCIÁLIS SZERZŐDÉS alapján havonta már 1,3 milliárd forint nyugdíjat folyósítunk, és fizetünk nyugdíjat, biztosítunk ingyenes betegellátást Romániába is. Azt a bizonyos szerződést 1990-ben államforma változásra és a kölcsönösség megszűnésére hivatkozva azonnal fel kellett volna mondani. Ha belső Magyarországon minden rendben lenne például a nyugdíjakat és a betegellátást illetően, akkor nem váltana ki sok magyar emberből visszatetszést ez a történet! A megszüntetés másik indoka az lehetne, hogy egyetlen magyar sem megy se Ukrajnába, se Romániába nyugdíjért, vagy ingyenes betegellátásért. Egy régebbi írásunk a témában további elérhetőségekkel ITT !

Ukrajna Oroszország farvizén eléldegélt, de Amerika a szokásos hamis zászlós hadművelettel véget vetett a lehetőségnek. Ezért aztán Magyarország kapcsolódott be segíteni munkabér kifizetésekkel is. Ezt a jelenlegi ukrán hatalom megadóztatja. A magyar adófizetők pénzét az ukrán hatalom! Egészen elképesztő. Ukrajnába több millió köbméter földgázt fordítottunk vissza, és valószínű, hogy az idén tovább folytatódik ez a rémtörténet is, mert az oroszok nem adnak tovább ingyen földgázt nekik. A szlovákok valószínűleg nem fordítják vissza nekik az általuk kifizetett gázt, de mi megtesszük. Valószínűleg a magyar fogyasztók állják a számlát. Mindenről lehet olvasni Ukrajnával kapcsolatban, csak arról nem, hogy hozzá fognak végre dolgozni!

A 3000 milliárd forint magán-nyugdíjpénztári pénz államosítása a kormány iránti bizalmat jócskán megrendítette. Azok a honfitársaink, akik elvesztették a megtakarításukat, még csak egy nyamvadt igazolást sem kaptak arról, hogy mennyi pénzüket vették el…

Nincs alkotmányos védelem alatt a termőföld (már átkerült a nemzet tulajdona a narancsbárók tulajdonába), a vízbázis (az USA–EU szabadkereskedelmi egyezmény megkötése után a multik elveszik azt is!), a társadalombiztosítás (az egészségünk) és a nyugdíj (az idős korunk). Levédték viszont a gyalázatos egykulcsos adót, aminek köszönhetően a hatalom és egyre népesebb holdudvara, valamint a magas jövedelműek nem, vagy alig fizetnek adót. A havi ötmilliós is, és a minimálbéres is (nettó 75 ezer körül!) egyaránt 15 százalékkal adózik! Ezt nevezik magyar igazságnak és esélyegyenlőségnek nálunk… Jövőre a nyugdíjak mindössze 0,9 százalékkal emelkednek, amit a sok 50 ezer forint körüli nyugdíjas szinte észre sem fog venni.

A járulékplafont a Fidesz 2012-ben megszüntette, addig például 500 ezer forintig kellett járulékot fizetni, a többi jövedelem után nem! Emiatt lesz jó néhány egymillió forint feletti nyugdíj, és az ötmilliósok nyugdíja a jutalmak miatt akár ötmillió is lehet. A nyugdíjrendszer ezek miatt fog összeomlani, és nem az ötvenes évek elején született Ratkó-gyerekek miatt…

Békéscsaba, 2016. október 10.

Anton

Emlékeztető: „Az uniós pénzekkel pocsékul bánt a hatalom, annak jelentős része a korrupció áldozatául esett. 2020-ig fog még jönni uniós felzárkóztatási pénz, utána vége! Pont akkor szűnik meg, amikor az olimpiai beruházásokat fel kellene pörgetni. Isten remélhetőleg irgalmas lesz hozzánk, és nem mi nyerjük el a „lehetőséget”. A római főpolgármester azzal is indokolta az olimpiarendezés terveinek visszavonását, hogy azzal a maffia lenne helyzetbe hozva… 2020-ban Tokióban lesz az olimpia. A nagy sportcsarnok tervét máris felére vették le, és lemondott a sportminiszter.” (Részlet a Nagyot romlott Magyarország versenyképessége című cikkből)

 

 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »