Mézeskalácsból sütötték ki Mikóújfalu épületeit

Mézeskalácsból sütötték ki Mikóújfalu épületeit

Mézeskalácsból formázták meg lakótelepülésük épületeit a mikóújfalusiak. A mézeskalácsfalu a háromszéki község kultúrházában tekinthető meg karácsonyig. A makett elkészítését a az Ifjúsági Klub Újfaluért – IKÚ Egyesület kezdeményezte.

Mézeskalácsból sütötték ki Mikóújfalu épületeit

Kép: Demeter Ferenc

Hírdetés

Az egyesület tagjai „kisütötték” a falu középületeit, és felhívást fogalmaztak meg, hogy a lakók készítsék el mézeskalácsból a saját házuk mását. A felkérésre a vártnál többen jelentkeztek, így a mézeskalácsfalu fele az ötletgazdák által készített középület, a másik fele a mikóújfalusiak mézeskalácsházai, de még az ifjúsági tömbház lakói is beszálltak a tervbe. A faluban ugyanakkor világító adventi kalendáriummal hangolódnak az ünnepre, minden délután kigyúl egy családi ház ablakában egy szám, szenteste végül a huszonnegyedik.

Vagány közösségi kezdeményezés, az önkormányzatnak csak támogatnia kell ezeket az ötleteket, most közösen sikerült Mikóújfalut újra feltenni a térképre. A találkozások, a közös programok révén kialakult egy meghitt hangulat – mondta lapunknak Demeter Ferenc polgármester.

A mézeskalácsfalu december 24-ig minden hétköznap 9 és 17 óra között megtekinthető a mikóújfalusi kultúrotthonban.

 Bíró Blanka


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »