Mexikói püspökök: Védjük meg az emberi méltóságot, az élet és a házasság szentségét

Mexikói püspökök: Védjük meg az emberi méltóságot, az élet és a házasság szentségét

Jogalkotók nyújtottak be javaslatot a mexikói polgári törvénykönyv módosítására, melyben újraértelmezték a házasságot, a nő és a férfi természetes kötelékét. A mexikói püspöki konferencia felhívást tett közzé, melyet a vatikáni Fides hírügynökség szemlézett.

A mexikói püspökök felhívásukban „minden katolikus emberhez, akik Jézus Krisztusban hisznek, más vallások tagjaihoz és minden jóakaratú emberhez fordultak”, hogy egyesüljenek „a házasság igazságának védelméért, amely megmásíthatatlan embertani egységet alkot a társadalom szolgálatában”.

A mexikói püspöki konferencia „kötelességének engedelmeskedve, azaz Isten igéjét hirdetve”, felhívást intézett az erők egyesítéséért: „Az élet szentsége, a nő és a férfi házassága, illetve a család ellen irányuló jogalkotási javaslatokkal szembenézve felemeljük hangunkat, és megvédjük az emberi élet méltóságát, a házasság szentségét, mely a család alapja és társadalmunk fundamentális sejtje.”

Üzenetükben a püspökök felidézik, hogy „férfi és nő házassága minden ember kulturális öröksége, mely a Biblián alapul”, napjainkban azonban néhányan ugyanezzel a névvel illetik az azonos neműek szövetségét, és megpróbálják legalizálni a jelenséget Mexikóban. „Ez természetellenes” – mondják, kiemelve: „a kettő között nincs hasonlóság, ezért különböző jogi megközelítést igényelnek.” Mellőzve a diszkriminatív szellemet, azt kérik, hogy „különböztessék meg a privát, személyes döntést és azon csoportok döntését, akik el akarnak térni Istennek az emberi életre vonatkozó tervétől.”

A mexikói püspöki konferencia hangsúlyozza: „A hitből fakadóan jogunk van tanítani, hirdetni és megvédeni az Isten alkotta házasság természetes igazságát, és azt követelni, hogy a jog tisztelje ezen intézményt, és ne próbáljon meg változtatni azon, amit Isten megalapított. A mexikói társadalom tagjai vagyunk, és kérésünket a szabad vallásgyakorlás alapvető emberi jogára alapozzunk.”

Hírdetés

A főpásztorok arra kérik azokat a jogalkotókat, akik újra akarják definiálni a házasságot, hogy „tartsák tiszteletben a szabad vallásgyakorlás jogát, és ébredjenek rá: javaslatuk fenntarthatatlan, és fenyegeti a társadalom jólétét”. A jogalkotóknak, akik Krisztusban hisznek, „morális kötelességük kifejezni ellenvetéseiket a nyilvánosság előtt”. Végül a püspöki kar minden törvényhozónak üzeni: „védjék meg a demokráciát, és döntésüket ne a kisebbség, hanem a többség érdekét szem előtt tartva hozzák meg, és anélkül biztosítsanak minden jogot, hogy ezt a többség megszenvedje”.

Az üzenet konklúziójaként megismétlik kérésüket: „A nemzet és a jobb jövő érdekében fel kell emelnünk szavunkat, nem maradhatunk passzívak ilyen javaslatokkal szemben, melyek az élet fogantatástól a természetes halálig tartó szentsége és a természetes házasságon alapuló család ellen irányulnak.”

Forrás: Fides

Fotó: Pixabay

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »