Metróért Egyesület: a 2-es és 4-es vonalon nem lehet gond

Metróért Egyesület: a 2-es és 4-es vonalon nem lehet gond

A Vg.hu szerint kétséges a 2-es és a 4-as metró működése, mert az Alstom-szerelvények keréktárcsáit gyártó ukrajnai üzem felfüggesztette a gyártást, sőt, az sem zárható ki, hogy a gyárat lebombázták. A Metróért Egyesület elnöke szerint az üzem kiesése azonban nem okozhat gondot, hiszen az alkatrész máshonnan is pótolható.

Bíró Endre (Metróért Egyesület) az InfoRádióban megerősítette, hogy az dnyiprói gyár felmondta a szerződését a BKV-val, miután nem képes leszállítani az M2-es és az M4-es metróvonalon futó Alstom-szerelvények keréktárcsáit. A Metróért Egyesület elnöke ugyanakkor emlékeztetett, hogy egy francia gyártású szerelvényről van szó, aminek több ezer társa közlekedik a nagyvilágban, és szerinte más forrásból, akár több ajánlat megversenyeztetésével is a probléma kiküszöbölhető. Bátran prognosztizálható viszont, hogy az ár magasabb lesz, mint amennyiért az ukrán üzem szállított – fűzte hozzá.

Bíró Endre legjobb tudomása szerint

igaz a hír, hogy a BKV a készletei vége fele jár, ami az alkatrészeket illeti, de

szerinte belátható időn belül ez a kérdés is megoldódhat, mert található olyan beszállító, ami minőségben és kompatibilitásban megfelelő alkatrészt tud szállítani. A szakember ezért szinte kizártnak tartja, hogy emiatt valamilyen forgalomkorlátozásra sor kerüljön, akár a 2-es, akár a 4-es metróvonalon.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */ ado.slave('adoceanindexhuokdtbqijve', {myMaster: 'dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47', onServerEmission: function(){document.getElementById("y-adoceanindexhuokdtbqijve").classList.add("uysdfa6ds");}, onServerEmissionEmpty: function(){} });

Annál is inkább, mert az Alstom esetében a gyárnak évtizedes alkatrész-ellátási kötelezettsége van, és Nyugat-Európában, Franciaországban nincs háborús helyzet, tehát vis major helyzetre nem is hivatkozhatnak – emelte ki a Metróért Egyesület elnöke.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »