Metróállomást privatizálnak Habony ismerőseinek

Ahogy a Demszky-érában eltervezték, úgy valósulhat meg: a letelepedésikötvény-üzlettel is kapcsolatba hozható köré lehet a Puskás Ferenc Stadion metróállomás, valamint a Stadionok irodaház.

Egy grúz-izraeli érdekcsoport szerezheti meg a Puskás Ferenc Stadion metróállomást, illetve a fölötte lévő Stadionok irodaházat – tudta meg a Heti Válasz. Az üzlet tehát akként jöhet létre a Válasz.hu előzetese szerint, ahogy a Demszky-korszakban eltervezték. A Fővárosi Közgyűlés elé felterjeszteni kívánt határozattervezet mellékletei szerint ugyanakkor a tranzakció kockázatos, mert versenyeztetés nélkül idegen tulajdonú ingatlanba kerülne a metrómegálló.

A kedvezményezettek tehát a Válasz.hu szerint a Princess pékséglánc grúz-izraeli üzemeltetői, Michael Gagel és Shabtai Michaeli lehetnek. Áprilisban a Mandiner Tarlós-interjújában egyébként felmerült az is: a pékségeket kötelezően beterveztethetik az új állomásokra is.

Helyreigazíttatott volna, de hiába

A Heti Válasz már korábban írt arról, hogy az oroszok magyarországi bevándoroltatásához az infrastruktúrát biztosító grúz-izraeli csapat közel állhat Habony Árpádhoz. „Az oroszok tömegeit beszállító VolDan noha liechtensteini tulajdonúnak tünteti fel magát valójában a Gagel–Michaeli-kör infrastruktúráját és embereit használja a letelepedésikötvény-bizniszhez” – írták akkor, hozzátéve, hogy Michaeli és Gagel családtagjai Facebook-tevékenységük alapján olyanokkal állnak kapcsolatban, mint Rogán Cecília, Kaminski Fanny vagy Kökény-Szalai Vivien. Michaeli akkor a cikk megjelenése után helyre akart igazíttatni, mert szerinte megalapozatlan volt a híresztelés, hogy a VolDan köthető hozzá. A Fővárosi Törvényszék bizonyítási eljárása alapján ugyanakkor megalapozott tényállítás, hogy a VolDan a Michaeli-Gagel kör embereit és infrastruktúráját használja. Gagel is sérelmezte a róla szóló állításokat, de a bíróság elutasította a keresetét.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »