Metilalkohol-mérgezés okozhatta csaknem húsz ember rosszullétét

Tizenkilencre nőtt a Hajdú-Bihar megyei Szerepről mérgezés gyanújával kórházba került emberek száma kedd estére – tudta meg az MTI a település polgármesterétől. Az érintettek között gyerekek is vannak. A Hajdú-bihari Napló információi szerint két ember állapota súlyos. Úgy tudják, hogy több üveg nem azonosítható italt is lefoglalt a rendőrség.

A megyei rendőr-főkapitányságtól délután kapott információkat kiegészítve Tóthné Verő Tünde független polgármester az MTI-nek elmondta: a mérgezéssel érintett tizenkilenc embernél szédülés, hányinger, hányás, látászavar jelentkezett, a tüneteket valószínűsíthetően metilalkohol okozta.

Dobó Dénes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel korábban azt közölte: mérgezési tünetekkel előbb hat felnőttet és öt gyermeket, majd további öt embert vittek a berettyóújfalui Gróf Tisza István kórházba, illetve a Debreceni Egyetem klinikájára. Valamennyien ismeretlen szertől vagy folyadéktól lettek rosszul – tette hozzá. Később azt is elmondta, hogy néhányan már hétfőn kórházba kerültek.

Hírdetés

Az önkormányzat minden segítséget megad az érintett családoknak: rendkívüli segélyt különítettek el a kórházba került emberek hozzátartozóinak – mondta az 1590 lelkes település polgármestere.

Az MTI kereste a kórházakat is, de azt közölték, nem adhatnak felvilágosítást az érintettek állapotáról.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság az ügyben testi sértés miatt rendelt el nyomozást, amely szakértő bevonásával jelenleg is tart.

mno


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »