Mészárosnak megint sikerült csaknem 2 milliárddal túlárazva elnyernie egy pályázatot

Mészárosnak megint sikerült csaknem 2 milliárddal túlárazva elnyernie egy pályázatot

Mészáros Lőrinc és baloldali milliárdos üzlettársa, a több gazdasági bűncselekménnyel is vádolt Dunai György cégeinek konzorciuma nyerte el 14 észak-magyarországi település szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztéséről szóló beruházást – írta meg az uniós közbeszerzési tájékoztató mai száma.

A Mészáros és Mászáros Kft. valamint az EuroAszfalt Kft. alkotta M-E 2020 Konzorcium 10 milliárd 661 millió forintért szerződött le a munkákra. Ez az összeg 21 százalékkal magasabb, mint amit eredetileg becsültek a szakemberek: a kiírás szerint a beruházás alig 8,8 milliárd forintért is megvalósítható lenne.

Hírdetés

Bár a közbeszerzési adatbázisban meglehetősen kevés adat lelhető fel (az adatbázis igencsak nehezen kereshető), a Nemzeti Fejlesztési Programiroda honlapjáról kiderül, hogy ennek az úgynevezett ÉMO7 tendercsoportnak az egyik lebonyolítója az az Anpast Europrojekt Kft. volt, mely az Elios jászberényi nyertességében is közrejátszott. Mint korábban megírtuk, a jászsági városban úgy tudott győzni Orbán vejének korábbi cége a legdrágább ajánlattal, hogy a másik két indulót elég furcsa okok miatt kizárták a pályázatból.

Mészáros és Dunai közös konzorciuma a Pentát, a Switelskyt és a Hódút Kft.-t utasította maga mögé a tenderen.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »