Mészáros Lőrincék rendezték Orbán rokonságának tartozását (videóval)

Mészáros Lőrinchez köthető üzleti kör rendezte a miniszterelnök tágabb rokonságának számláját – árulta el a Hír TV közérdekűadat-igénylésére a Nemzeti Kereskedőház Zrt. A Fidesz kommunikációs igazgatója nem lát problémát az ügyletben, ha a cégek törvényesen jártak el, az ellenzék viszont korábbi sejtéseit látja megalapozva és vizsgálatot szeretne.

Ötmillió darab kukorica- és másfél millió magozott meggykonzerv – 2015-ben ez szerepelt zálogként a Magyar Nemzeti Kereskedőház készletében. A Cider Alma Kft. tartozott mintegy hárommilliárd forinttal az állami cégnek. A 444.hu azt már tavaly kiderítette, hogy a Cider egy olyan cégcsoportot fog össze,  amelyben Orbán Viktor sógora és a kormányfő feleségének unokaöccse is feltűnik.

Azt azonban máig nem lehetett tudni, hogy ki fizette vissza a kereskedőháznak a Cider Alma Kft. tartozását. Az állami cég végül a Hír TV közérdekűadat-igénylésére árulta el, hogy a követelést a Hórusz Faktorháznak adták el, amelynek tulajdonosa Mészáros Lőrinc üzleti köréhez köthető.

„Egyszerű kérdésre egyszerű választ tudok adni: sose volt, sosem lesz, most sincsen semmilyen strómanom” – így válaszolt tavaly a miniszterelnök a parlamentben, amikor az ellenzék a felcsúti polgármester miatt vonta kérdőre.

A Jobbik viszont most alátámasztva látja korábbi sejtéseiket.

„Ez az ügy szerintem ékes bizonyítéka annak, amit sokszor többen elmondtunk már, nevezetesen, hogy Mészáros Lőrinc nem más, mint Orbán Viktor személyes strómanja. Én nem tudok az üzleti életben olyanról, hogy egyik cég a másiknak a tartozását csak úgy visszafizetné” – jelentette ki Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője.

A Fidesz kommunikációs igazgatója nem lát kifogásolnivalót a kereskedőház és a Cider Alma ügyletében.

„Én a konkrét ügyről nem tudok, szerintem érdemes a konkrét üzletembereket megkérdezni arról, hogy ki, mit, miért fizetett, és ha az üzletemberek között ez egy legális és helyénvaló megoldás, akkor semmi kivetnivaló nincsen, de a konkrét ügyről nem tudok sajnos nyilatkozni, mert nem ismerem a részleteit” – reagált Hidvéghi Balázs.

A DK szerint, ha az ügyészségen múlik, sose derül ki, hogy történt-e törvénysértés.

„Nem ez lenne az egyetlen olyan ügy, amelyről úgy gondolom, hogy felkelti nemcsak a politikusok, hanem az eljáró hatóságok érdeklődését is. Sajnos azt tapasztaltuk az utóbbi időben, hogy bizony az ügyészség ilyen ügyekben sem csipkedi igazán magát. Ott, ahol fideszes korrupció sejthető vagy éppen a miniszterelnök személyes érdekeltsége fedezhető föl, sajnálatos módon eltitkolják a hatóságok az adatokat, illetve azok a hatóságok, amelyeknek ezekben a kérdésekben lépniük kellene, merthogy nyilvánvalóan megkárosítják a magyar államot és adófizetőket, nem lépnek semmit, nem történik semmi” – jelentette ki a párt alelnöke, Vadai Ágnes.

Az ellenzéki pártok szerint egy kormányváltás után ezeket az ügyeket ki kell vizsgálni, hogy valóban törvényesek voltak-e.

Forrás: mno.hu

Az n1 tévé felvétele a történtekről érdekes kormánypárti véleményekkel:

sokkaljobb-kommentár: Hihetetlen mennyiségű kereskedőház nyílt és nyílnak további kereskedőházak is. Igazi haveri kifizetőhely lett ez is. Általában havi 700 ezer forintért alkalmazzák őket. Afrikában is nyílnak sorra. Valószínűleg lesz a „szomszédos” Ausztráliában is… A moszkvai kereskedőházat Szijjártó Péter még Kiss Szilárddal (ő a magyar schengeni vízumosztásról sokszor kerül szóba mostanában) és Tarsoly Csabával (aki jelenleg előzetesben van, a Quaestor vezére volt) nyitotta meg. Hogy az embargó alatt lévő Oroszországban miért kell kereskedőház, az is érdekes kérdés, de az sem mellékes, hogy a világ egyik legdrágább fővárosa Moszkva.

A cirka 4000 darab vízummal kapcsolatban Németh Rezsi Szilárd, a Fidesz alelnöke azt találta mondani, hogy politikai habverés! A botrányok miatt egészen elképesztő dolgokat képesek belemondani az arcunkba, és nemcsak Németh. 

Békéscsaba, 2017. február 16.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető 2.: „Magyarország erősödne, ha vége lenne a következmény nélküliségnek, a kormányzati korrupciónak, a felesleges pénzszórásnak, az offshore lovagok és egyéb haverok helyzetbe hozásának, és végre a magyar társadalom kerülne helyzeti előnybe a saját hazájában! A hatalom és a társadalom jövedelme között ma már nem árok van, hanem szakadék. A 2018-as választásnak a Fidesz által saját fazonra igazított választójogi törvénnyel megyünk neki… Lassanként már csak ilyen fazonra igazított törvények készülnek a törvénygyárban.” (Részlet a Magyarország valóban erősödne… című írásból)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »