Mészáros Lőrinc Messinél és Ronaldónál is többet kaszált

Az ökölvívó Floyd Mayweather Jr. a világ legjobban kereső sportolója a Forbes magazin szerint. A 41 éves bokszoló 285 millió dollárt – átszámítva 77.8 milliárd forintot – keresett 2017 június és 2018 június között. Ezt a bevételt egyetlen este alatt hozta össze, amikor tavaly augusztusban megmérkőzött a ketrecharcos Conor McGregorral. Utóbbi 99 millió dollárt (27 milliárd forintot) kapott a fellépésért, amivel a kereseti lista negyedik helyén végzett.

A „The Money” (Pénz) becenevű Mayweather csatlakozott Michael Jordanhez és Tiger Woodshoz, akik átlépték az egymilliárd dolláros kereseti határt.

Hírdetés

A lista második és harmadik helyén két labdarúgó áll: Lionel Messi 111 millió dollárt (30.3 milliárd forintot), az elmúlt két évben éllovas Cristiano Ronaldo 108 milliót (29.4 milliárd forintot) keresett a vizsgált időszakban. Előbbinek ebből az összegből 84 millió, utóbbinak 61 millió volt a fizetése.

A lista ötödik helyén Neymar áll (90 millió dollár), őt a kosárlabdázó LeBron James (85.5 millió dollár) és a teniszező Roger Federer (77.2 millió) követi. Az első tízbe még az ugyancsak kosárlabdázó Stephen Curry (76.9 millió dollár), valamint két amerikai futballista, Matt Ryan (67.3 millió dollár) és Matthew Stafford (59.5 millió dollár) fért be.

A húsz nevet tartalmazó listán 2010 óta először nem szerepel női sportoló, a teniszező Serena Williams gyermeke születése miatt ugyanis tavaly január és idén május között mindössze két versenyen játszott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »