Mészáros-interjú: találja ki, hányszor kerül szóba a Maldív-szigetek, a Mátrai Erőmű, a felcsúti tao-pénzek, Simicska Lajos és a Mediaworks!

Mészáros-interjú: találja ki, hányszor kerül szóba a Maldív-szigetek, a Mátrai Erőmű, a felcsúti tao-pénzek, Simicska Lajos és a Mediaworks!

“Az Index elsőként kapott lehetőséget, hogy kérdezze azt a vállalkozót, aki az elmúlt öt évben meghússzorozta vagyonát. Magyarország leggazdagabb embere állta a sarat, nemcsak vagyonáról, vállalkozásairól beszélt, hanem családjáról is” – így vezette fel a portál, hogy interjút készíthetett Mészáros Lőrinccel, Orbán Viktor néhány év alatt dollármilliárdossá váló gyerekkori barátjával. 

De vajon mekkora nyomás alatt volt Mészáros Lőrinc az Index-interjú alatt?

Elevenítsünk fel néhány kínos pillanatot!

Maldív-szigetek

Az Átlátszó már 2019 februárjában lefotózta, amint Mészáros Lőrinc, illetve akkori felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix, a lányaik, Ágnes és Beatrix, továbbá Ágnes férje, Homlok Zsolt mosolyogva szálltak le arról az OE-LEM lajstromjellel ellátott Bombardier Global 6000 típusú luxus magánrepülőgépről, amely haza hozta őket a távoli és egzotikus Maldív-szigetekről. Azóta a NER luxusgépe többször is fordult Mészáros Lőrinccel (és aktuális szerelmével), így valószínűleg a dubaji lánykérésről is ezzel érkezett haza, Várkonyi Andreával az oldalán.

Találat az interjúban: nulla.

Mátrai Erőmű

Ez az egyik legmenőbb húzása Mészáros Lőrincnek. Az erőmű többségi részvénycsomagjáért 9 milliárd forintot fizethetett, majd 75,14 milliárd forintért visszavásárolta tőle az állam 2020-ban. Eközben az erőmű 11 milliárd forint osztalékot is kifizetett a tulajdonosoknak. Nemcsak az adás-vétel miatt voltak gálánsak a magyar adófizetők Mészáros Lőrincce, de mivel megszabadult a korszerűtlen üzemtől, a további költségeket sem ő állja. Az ügyben több feljelentés is született, de azok fent akadtak Polt Péter legfőbb ügyészen.

Találat az interjúban: nulla.

Hírdetés

Felcsúti tao-pénzek

Szomorú, de mészáros Lőrinc nem beszélt falujáról, az által egykor vezetett Felcsútról sem. Pedig lenne mire szerénynek lennie! Az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványra (FUNA) tavaly összesen 7,5 milliárd forintot költöttek. Ennyi támogatást még soha nem kaptak az adófizetők pénzéből. Ez azt jelenti, hogy naponta 21 millió forinttal gazdagodhattak a közös pénzből. Itt is volt egy nyomozás, ugyanis 2020 márciusában a Magyar Labdarúgó Szövetség jóváhagyta, hogy a FUNA további 3,28 milliárd forint tao-támogatást használhasson fel a megelőző három évben – 2017, 2018, 2019 – benyújtott tao-programjára, nullára csökkentve azok fennmaradó önrészét. Azonban néhány nappal ezelőtt a NAV így döntött:

Találat az interjúban: nulla.

Simicska Lajos

“Mészáros Lőrinc egy tehetségtelen senki”

– nyilatkozta még 2017-ben Simicska Lajos a felcsúti ellenoligarcháról. Azóta tudjuk, Simicska Lajos nem dobott le atombombát, viszont a teljes, 52 cégből álló birodalma vissza/átkerült a Fideszhez – és/vagy Mészáros Lőrinchez. Nem volt válogatás, Mészáros Lőrinc mindent vitt, földeket, reklámcéget, sajtót – mindent.

Találat az interjúban: nulla.

Mediaworks

Mészáros Lőrinc bekebelezett egy médiabirodalmat (7,3 milliárd forintot fizetett érte) Nemzeti Sporttal, megyei lapokkal, Magyar Nemzettel, bulvárral, majd az egészet elajándékozta a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak (KESMA), a nagyobb jó kedvéért. Persze, tudjuk jól, milyen fontos a NER fenttartásában a kézivezérelt sajtó, mindenesetre meghallgattuk volna erről is Mészáros Lőrincet, de sajnos a Mediaworksről sem esett egyetlen szó sem. 

Találat az interjúban: nulla.

A címben szereplő kérdésre a helyes válasz tehát: nulla. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »