Mészárlás egy floridai melegbárban húsz halottal

Mészárlás egy floridai melegbárban húsz halottal

Mintegy húszan meghaltak, negyvenkét ember pedig kórházba került vasárnapra virradóra, amikor lövöldözés tört ki az Egyesült Államokban, a floridai Orlandóban egy melegbárban, majd a rendőrség elitosztaga megrohamozta a magát elbarikádozó túszejtőt.

flolovb_b

A hírek szerint a fegyveres hajnali kettő körül – amikor a bár már épp zárni készült – lövöldözni kezdett, majd túszokat ejtett. Rendőrségi források szerint az elkövetőnél egy gépfegyver és egy pisztoly, valamint egy „gyanús eszköz”. A bárban ekkor több mint százan tartózkodtak, de egy részük ki tudott jutni a létesítményből.

A rendőrség körbevette a bárt, és hajnali öt óra körül úgy döntöttek, hogy egy elit osztag, a SWAT emberei megrohamozzák a túszejtőt. Az illető az ekkor kirobbant tűzharcban vesztette életét. Több helyszíni beszámoló az MTI azt írta, hogy robbanást lehetett hallani a helyszínen, a hatóságok később azt közölték, hogy a rendőri akció részeként hajtották végre az irányított robbantást, amivel a lövöldöző figyelmét terelték el.

A város rendőrfőnöke, John Mina azt mondta, hogy egyelőre nem tudták pontosan megállapítani a halottak számát, de nagyjából húszan vesztették életüket az épületen belül. A Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI terrorcselekményként kezeli a történteket.

Ron Harper FBI-ügynök a sajtótájékoztatón azt közölte, hogy 42 sebesültet szállítottak a három legközelebbi kórházba. Danny Banks, az FBI szóvivője hozzátette, vizsgálják, hogy az elkövető tagja lehet-e valamilyen nemzetközi szervezetnek vagy egy magányos farkasról van szó.

Sajtóbeszámolók szerint egyébként a szórakozóhely hajnali két órakor Facebook-oldalán azt írta: „Mindenki meneküljön ki, és ne is álljatok meg!”. Úgy tudni, a támadáskor egy kidobó ledöntötte a klub és a dolgozók területét elválasztó falat, így sokan ki tudtak menekülni a hátsó ajtón.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »