Mesterházy-válság az MSZP-ben

Kizárhatják az MSZP-ből Mesterházy Attilát, mivel politikai ellenfelei szerint ő szivárogatta ki azt az információt, miszerint Tóth Bertalan az alapszervezetek megkerülésével, kvázi a párttagság támogatottsága nélkül került az EP-lista első helyére. Az elnökségi ülésen ugyanis nem az a névsor került elfogadásra, amiről a helyi alapszervezetekkel szavaztattak. Mesterházy Szanyi Tibort támogatta, de végül Ujhelyi megelőzte a volt XIII. kerületi országgyűlési képviselőt.  

A felek között már hónapok óta folyamatos hidegháború folyik, mivel Mesterházy pont Tóthtal szemben vesztette el a pártelnöki címért folyó versenyfutást a kétharmados országgyűlési vereség után. Az MSZP kétszer is megbukott miniszterelnök-jelöltje mögött mindezek ellenére még most is meglehetősen nagy támogatói kör áll, ráadásul egyre többen elégedetlenek Tóh Bertalan teljesen súlytalan elnökségével, minderről az Index számolt be.

Hírdetés

A mostani belháború meglehetősen rosszkor jöhet a szocialista pártnak, mivel egy nyílt szakítás az erőcsoportok között az EP-választás előtt két hónappal minden bizonnyal azt jelentené, hogy a pártnak minden esélye elszáll, hogy átugorja az ötszázalékos küszöböt az uniós voksoláson.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »