Mesterházy a baloldalról

Az MSZP korábbi elnöke a Kossuth Rádió reggeli műsorában nyilatkozott.

Az MSZP-nek változtatnia kell a politikáján támogatottságának növelése érdekében – mondta a párt korábbi elnöke a Kossuth Rádióban. Mesterházy Attila úgy fogalmazott: véleménye szerint az utóbbi két évben más stratégiát kellett volna alkalmazni.

Hangsúlyozta: nem indul semmilyen pártpozícióért az MSZP tisztújító kongresszusán. A volt pártelnök az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában elmondta azt is: egy volt elnök előnye, hogy pozíció nélkül is tudja segíteni pártját, ezért úgy döntött, a tisztújítási folyamatból most kimarad. a párt kongresszusán vagy Szanyi Tibort vagy Molnár Gyulát fogja támogatni az MSZP elnöki tisztségére, míg a választmányi elnöki pozícióra Hiller Istvánt tartja az alkalmasabb jelöltnek Botka Lászlóval szemben.

Mesterházy Attila kérdésre válaszolva arról is beszélt az M1-en, hogy ma összességében sincs annyi szavazója a baloldalnak, mint a Fidesznek. Úgy vélte, nem a többi ellenzéki párttal való együttműködés a fő gond, hanem az, hogy nincs elég szavazójuk. Szerinte a baloldali pártoknak saját karakterüket kell kiteljesíteniük, és szavazókat kell vonzaniuk.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »