Messzi kék messziség – kórusmuzsika Balogh Csaba emlékére

Messzi kék messziség – kórusmuzsika Balogh Csaba emlékére

A galántai Kodály Zoltán Daloskör Messzi kék messziség címmel koncertet ad a 2020-ban elhunyt Balogh Csaba zenepedagógus emlékére 2022. június 16-án, 18:00 órakor a Galántai Városi Művelődési Központban, melyen közreműködik a galántai Kodály Zoltán Alapiskola Gyermekkara is.

Balogh Csaba hosszú évtizedeken keresztül vezette az alapiskola gyermekkarát. Számos szakmai elismerése mellett pedagógusi munkájának legnagyobb érdeme az a sok-sok zenét, éneklést kedvelő felnőtt is, aki az ő vezetése alatt ismerkedett meg a kórusmuzsikával. A Kodály Zoltán Daloskör tagjai között is vannak, akik nála kezdtek énekelni.

„Balogh Csaba halálhíre nagyon lesújtott bennünket. Úgy gondoltuk, illene zenével emlékeznünk rá, de a pandémia miatti lezárások ideje alatt nem volt erre lehetőségünk. Néhány hónapja már újra tudunk próbálni és sikerült összeállítani egy olyan műsort, amely méltó emléket állít mindenki Csaba bácsijának” – mondja Józsa Mónika, a Kodály Zoltán Daloskör karnagya.

Hírdetés

Az emlékkoncert nem lenne teljes a galántai Kodály Zoltán Alapiskola gyermekkara nélkül. Ők most Sárkány Anikó vezetésével dolgoznak, és a Csengő Énekszó országos seregszemlére készített műsorukat adják elő. A két kórus közösen is énekel a koncerten.

A Messzi kék messziség című koncert résztvevői:
Kodály Zoltán Daloskör, vezényel: Józsa Mónika, zongorán közreműködik: Ternóczky István
A galántai Kodály Zoltán Alapiskola Gyermekkara, vezényel: Sárkány Anikó, zongorán közreműködik: Palíková Margaréta

A koncertre a belépés ingyenes.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »