Messiékkel „egy lapon” Zsóri Dániel: a Debrecen partiumi származású futballistája az élbajnokságokat célozza a játékával

Messiékkel „egy lapon” Zsóri Dániel: a Debrecen partiumi származású futballistája az élbajnokságokat célozza a játékával

Világsztárokkal verseng Zsóri Dániel a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Puskás-díjáért. A Debreceni VSC nagyváradi születésű fiatal csatárát meglepte a jelölés, de lapunknak elismerte, hogy szeretne jelen lenni a szeptemberi díjátadó gálán.
„Örültem, és nagyon meglepett a jelölés” – mondta a Krónikának Zsóri Dániel, akit első magyar futballistaként jelöltek a Puskás-díjra. A 18 éves csatár – mint arról már beszámoltunk – a Debreceni VSC élvonalbeli csapatát erősíti, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) legszebb góljáért járó elismeréséért pedig az elmúlt idény februári, Ferencváros elleni bajnokiján ollózással szerzett találatával verseng. Az emlékezetes gólról kérdezve felidézte: a beadás kissé mögé érkezett, ezért próbálkozott ezzel a megoldással. „Szerencsére sikerült. Még kiskoromban sokat gyakoroltam, és rögződött” – mondta.

Zsóri különben Nagyváradon született, és az Arad megyei Simonyifalván „növögetett”. Talán ezért is tévedett először a FIFA, amikor – mint azt a Nemzeti Sport észrevette – rövid ideig Románia zászlaja alatt jegyezte hétfőn a jelöltlistán. Gyermek- és fiatalkora nagy részét viszont már Magyarországon töltötte, ahol 10 éves korában Békéscsabán kezdett el futballozni. „Nyilván mindenki úgy kezdi el, hogy profi labdarúgó szeretne lenne. Nálam sem volt ez másképp” – idézte fel. A jelölés mostanra már nemzetközi szinten is ismertté tette, de pályafutása következő lépéseként azt szeretné, hogy az NB I-ben minél jobban szerepeljen, hogy aztán pár év múlva egy külföldi élbajnokságba igazoljon.

A Puskás-díjért olyan sztárfutballistákkal verseng idén, mint Lionel Messi vagy Zlatan Ibrahimovic.

Hírdetés

„Furcsa érzés. Egy bő fél évvel ezelőtt még senki sem ismert. Akkor még csak a második számú csapatban játszottam, most meg velük emlegetnek egy lapon. Jó érzés” – ismerte el Zsóri. Azt sem titkolta, hogy szeretne részt venni a szeptember 23-ai FIFA-gálán, mely alkalommal a díjat átadják. Ahhoz viszont – mint mondta – a legjobb három közé kell kerülnie. A FIFA szavazása nyitott, szeptember elsejéig regisztrálás után bárki leadhatja voksát az elmúlt idény legszebb góljára a tízfős jelöltlista alapján. Érdekesség, hogy

a legendás Puskás Ferenc emlékére alapított díjat épp tíz évvel ezelőtt osztották ki. Akkor az a Cristiano Ronaldo kapta, aki Zsóri példaképe.

„De Ibrahimovicot is nagyon szeretem” – tette hozzá érdeklődésünkre a fiatal gólvágó.

Addig is Zsóri a bajnokságra össz­pontosít és a Debrecenre. „Elég jó keretünk van. A dobogó mindenképp cél, de én még feljebb is szeretnék nézni, és úgy gondolom, hogy képesek vagyunk rá” – mondta. Az NB I 2019–2020-as szezonjából eddig három fordulót rendeztek, de a Debrecen Ferencváros elleni összecsapását elhalasztották. A hajdú-bihariak mérlege egyelőre hibátlan: 4-1-re legyőzték a Kisvárdát, és 3-2-re nyertek a Zalaegerszeg ellen. Legközelebb szombaton a Honvéd vendégei lesznek.

Szavazni a FIFA honlapján, ide kattintva lehet.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »