Messi öt évet hosszabbít a Barcelonával

Messi öt évet hosszabbít a Barcelonával

A katalán klub és a csapatkapitány között megszületett a megállapodás, melynek értlemében az argentin zseni 2026-ig újítja meg szerződését.

Ranking all of Lionel Messi's 52 free-kicks from worst to best | GiveMeSport

Messi – givemesport.com

A Sport néhány órája megbízható forrásból úgy értesült, Lionel Messi aláírásához már csak az hiányzik, hogy a klub elnöke, Joan Laporta csökkentse a csapat bérköltségét. Elvileg ez a következő pár napban megtörténtik, és akkor hivatalossá válik a hír.

Az ötszörös aranylabdás fizetését a Barcelona kritikus pénzügyi helyzetére való tekintettel ötven százalékkal csökkentik.

Hírdetés

Továbbá folynak a tárgyalások Jordi Albával, Gerard Piquével és Sergi Robertóval, akiket arra kér a klub, hogy halasszák el picit fizetésük negyven százalékának beszedését.

Emellett Samuel Umtiti, Miralem Pjanic és Martin Braithwaite eladása is azt a célt szolgálja, hogy a Barca pénzt gyűjtsön Messi fizetésére.

Antoine Griezmann és Philippe Coutinho az előzetes hírekkel ellentétben állítólag maradhat, amennyiben fizetésük jelentős részéről lemondanak.

Ami biztos, hogy Messi csak akkor tér vissza a győztes Copa América utáni nyári vakációjáról, ha már aláírta új szerződését, így kétséges a szereplése a jövő vasárnapi Gamper-kupán, ahol a Barcelona a Cristiano Ronaldóval felálló Juventusszal néz farkasszemet.

Pollák Márton


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »