Messi fizetése a PSG-nél

A francia L’Equipe című sportnapilap hozta nyilvánosságra, hogy Lionel Messi három év alatt nettó 110 millió eurót, azaz 38,8 milliárd forintot fog keresni. Egyetlen kitétel, a hároméves szerződését ki kell tölteni.

A francia sportnapilap információi szerint Messi az első szezonban 30 millió eurót fog kapni, majd a következő évtől tízmillióval nő ez az összeg, így a kontraktus második és harmadik évében 40-40 millió euróval fog gazdagodni – írja a Blikk.

Hírdetés

Ami még lényeges, hogy ezek az összegek már adózás utáni pénzek, vagyis nettóban keres majd ennyit a Barcelonától igazolt világsztár. Az alapnak számító 90 millió euróhoz csapják majd a 10-10 milliós hűségbónuszt.

Ezek az összegek gyakorlatilag megegyeznek azzal a pénzzel, amit a csapat másik sztárja, Neymar keres, akivel 2025-ig hosszabbított a párizsi klub, csak a brazilnál nincsenek bérnövekedések.

Ráadásul Messi fizetésében nincsenek benne a célprémiumok, ami egy esetleges bajnoki cím, kupagyőzelem, vagy Bajnokok Ligája-siker esetén még járnának.
Ha csak az évi fizetését, azaz 30 millió eurót vesszük alapul, az 10,5 milliárd forintnak felel meg. 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »