Messi és Ronaldo után Rodrígueznek is meggyűlt a baja a spanyol adóhatósággal

Messi és Ronaldo után Rodrígueznek is meggyűlt a baja a spanyol adóhatósággal

Az El Mundo információi szerint Rodríguez – akit a madridiak tavaly nyáron két évre adtak oda a Bayern Münchennek – 2014-es adóbevallásában 6,35 millió eurót nem fizetett be a spanyol kincstárnak. Az összeg a kamattal és a büntetéssel érte el a 11,65 millió eurót.

A kolumbiai középpályás 2014 nyarán szerződött az AS Monacótól a madridi klubhoz, a spanyol hatóság szerint pedig év végén az adóbevallásában tévesen tüntette fel magát külföldi illetőségű adózóként. Ennek értelmében még annak az évnek az első felében kapott monacói fizetése után is Spanyolországban kellett volna adóznia, ami 1,35 millió eurót jelent. A fennmaradó ötmillió euró az egyéni reklámjogok értékesítésére megkötött szerződés után meg nem fizetett teljes adóból fakad.

A spanyol adóhatóság az elmúlt években több klasszis – többek között Cristiano Ronaldo és Lionel Messi – adóbevallásában talált súlyos, euró milliókban mérhető hiányosságot.

Hírdetés

Messi 21 hónapos börtönbüntetést kapott

Az argentin játékost 2016 júliusában ítélte 21 hónapos börtönbüntetésre, illetve 2 millió euró kártérítés megfizetésére a spanyol bíróság.A Barcelona argentin sztárjának azonban ettől függetlenül nem kell majd börtönbe vonulnia, mivel Spanyolországban a két évnél rövidebb börtönbüntetések végrehajtását felfüggesztik, amennyiben az elítélt korábban nem követett el bűncselekményt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »