Mesevilág a nagyváradi püspöki palota kertjében

Mesevilág a nagyváradi püspöki palota kertjében

Mesevilággá változik a nagyváradi római katolikus püspöki palota kertje interaktív multimédia művészeti installációk segítségével a Magic Garden nevű projekt keretében szeptember 17. és október 15. között minden este – hangzott el a program kapcsán tartott sajtótájékoztatón június 15-én, Nagyváradon.

Michael Haydn, a püspöki kamarazenekar egykori karmestere, Sissi hercegnő, valamint több, a barokk püspöki palota és a székesegyház, illetve Nagyvárad történelméhez kötődő személyiség is „megelevenedik” szeptember 17. és október 15. között a palota kertjében a Magic Garden elnevezésű program keretében.

A projekt kezdeményezője a „Why Not Us” Egyesület, mely a kulturális örökség értékeit multimédiás installációk segítségével mutatja majd be. A programban a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye partnerként vesz részt.

Hírdetés

Böcskei László megyéspüspök a sajtótájékoztatón azt mondta: a régióban egyedülálló kezdeményezés során a látogatók megismerhetnek majd számos érdekességet, személyiséget Nagyvárad történelméből, de felfedezhetik a püspöki palota kertjének kevéssé ismert növény- és állatvilágát is. Egy újabb lehetőség ez, hogy új találkozások, felfedezések létrejöhessenek – fogalmazott a főpásztor.

Forrás és fotó: Romkat.ro / Nagyváradi egyházmegye Facebook-oldala

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »