Mesés fizetéssel csábítják a pedagógusokat

Sok a betöltetlen tanári állás az Egyesült Arab Emírségekben, ezért az újabban hazánkkal barátkozó dúsgazdag országnak rengeteg külföldi pedagógusra van szüksége – írja a The National.

Az Egyesült Arab Emírségek szemlátomást nyitna a világ felé, ráadásul a kellő mennyiségű szakképzett tanár hiányában külföldieket próbálnak a félszigetre csábítani. Fejvadász cégek szerint több ezer pedagógusi állás maradt betöltetlenül, főleg a természettudományt, matematikát vagy technológiával foglalkozó tárgyakat tanító szakemberekre van nagy szükség.

A pozíciók betöltéséhez két-három év szakmai tapasztalatra, valamint tanári képesítésre van szükség, és olyan oklevélre, melynek értelmében valaki angol nyelven taníthat más anyanyelvű diákokat. A legnagyobb szakemberhiány egyébként állítólag az általános iskolai szinten tapasztalható.

A tanárokat az emírségiek magas fizetésekkel, az országban garantált adómentességgel és ingyen lakhatással próbálják elcsábítani, ráadásul fizetik a repülőjegyüket és ingyenes az egészségbiztosításuk is. A magániskolai pedagógusok átszámítva havi 850 ezertől 1,31 millió forintig terjedő fizetést kapnak (az említett bónuszokon kívül), az állami intézményeknél ez állítólag még magasabb, tapasztalattól és képzettségtől függően 927 ezer és 1,58 millió forint között lehet keresni.

Nemrégiben hazánkban járt és Szijjártó Péter külügyminiszterrel is tárgyalt Abdalláh bin Zájid ál-Nahajan sejk, az Egyesült Arab Emírségek külügyminisztere, aki arról beszélt, hogy még az idén több megállapodást tető alá hozhatnak a két ország között. Oktatási megállapodásról külön nem beszéltek, de az biztosnak látszik, hogy országa kiemelkedő körülményeket képes biztosítani ebben a szférában is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »