Mesemondási világcsúcskísérletre várják a jelentkezőket – Kárpát-medence

Mesemondási világcsúcskísérletre várják a jelentkezőket – Kárpát-medence

A Meseszó Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesület a Csűrdöngölő Kulturális Egyesülettel közösen, és a Hagyományok Háza szakmai támogatásával 2021-ben ismét megrendezi a Hetedhét Hatvan Népmesefesztivált. (A fesztivál időpontja: szeptember 9–12.)

Mesemondási világcsúcskísérletre várják a jelentkezőket - A cikkhez tartozó kép

A fesztivál célja a Kárpát-medencéből származó népmesei szövegfolkór, valamint a hagyományos mesemondás népszerűsítése, közös kulturális gyökereink táplálása.

A szervezők nagy örömére évről, évre nő a Hetedhét Hatvan Népmese­fesztiválra látogató mesemondók száma, s úgy érzik elérkezett az ideje annak, hogy közösen, méltó emléket állítsanak nagy mesemondóinknak, és népmesei hagyatékuknak.

Ezért – 2021-ben, az Önkéntesség évében – felhívást intéznek a mesemondókhoz, pedagógusokhoz, meseszerető gyermekek­hez és felnőttekhez, hogy csatlakozzanak és közösem állítsanak fel egy új világrekordot: a leghosszabb folyamatos népmesemondás rekordját.

„Bízunk benne, hogy felhívásunkhoz számos mesemondó, mesemondással foglalkozó szervezet csatlakozik, és egy különleges, 168 órán át tartó eseménnyel járulunk hozzá az élőszavas mesemondás megismertetéséhez, népszerűsítéséhez.

Terveink szerint a programot – szeptember 11-én, szombaton – a hazai mesemondás legkiválóbb mesterei zárnák. Ennek keretében szeretnénk felkérni Téged is, hogy csatlakozz hozzánk és egy önkéntes mesemondással gazdagítsd programunkat!

Hírdetés

Bízunk benne, hogy meghívásunkat elfogadod és részvételeddel, mesemondásoddal erősíted az emberek mesélési kedvét.

Kérjük, jelezd felénk részvételi szándékodat, hogy a részleteket megoszthassuk Veled!”, írják szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben.

További információk:

Kovács Marianna
Meseszó Egyesület

Tel: 36-20-577-1177
[email protected]

Pintér Zsolt
Csűrdöngölő Kulturális Egyesület
Meseszó Egyesület

Tel: 36-30-681-1198
[email protected]

Információ: https://www.meseszo.hu/event-details/folyamatos-mesemondas-vilagrekord-kiserlet


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »