Mesélnek Hencidától Boncidáig

Mesélnek Hencidától Boncidáig

2020-ban is folytatódik a Hagyományok Háza népmesemondó versenye. Ezúttal Székesfehérváron, Jászberényben és Tatabányán mérik össze tudásukat a határokon és generációkon átívelő élőszavas népmesemondó verseny résztvevői az egész Kárpát-medencéből.

A 2019. évi sikereket követően idén is megrendezik a Hagyományok Háza Hencidától Boncidáig című népmesemondó versenyét. A vetélkedőt minden, 18 év feletti korosztály számára nyitottan hirdették meg. Az intézmény a felnőtteknek szóló népmesemondó versenyére azokat a jelentkezőket várja, akik improvizatív módon, élőszóban adják elő az általuk választott magyar népmesét, így az érdeklődők garantáltan különleges, egyedi és megismételhetetlen népművészeti alkotásokat hallhatnak.

Hírdetés

„Örvendetes, hogy az elmúlt évi jelentkezőkhöz képest idén az indulók száma majd’ megduplázódott, s negyven felett van – avat be a részletekbe Klitsie-Szabad Boglárka népmese szakelőadó, néprajzkutató. – A legnépszerűbb a kezdő és a pedagógus kategória volt. A díjakat három sávban – Aranysávban, Ezüstsávban és Bronzsávban osztják ki, a végső fordulóba az aranysávot elérő versenyzők jutnak.”

A megmérettetés a külhonban is igen népszerű, mintegy tíz határon túli településről is érkeznek mesemondók, s a nézők először szurkolhatnak kárpátaljai indulónak.

A népmesemondó verseny fordulói nyilvánosak, a szakmai zsűri, a szervezők, de legfőképp a sok-sok mesemondó felnőtt, családokat  és iskolai csoportokat is szívesen lát! A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! További információkat ezen az oldalon talál!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »