Mesebeli játszóparkkal gazdagodott az ipolysági egyházi iskolaközpont

Mesebeli játszóparkkal gazdagodott az ipolysági egyházi iskolaközpont

Az ipolysági Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus iskola gyönyörű játszóparkkal gazdagodott. Az egyházi iskolaközpont óvodásai és alsó tagozatosai számára alakították ki a pályázati forrásból a mesebeli táját formázó játszóteret. Jelen helyzetben a kedvezőbb időjárást és az oktatási intézménybe remélhetőleg mihamarább visszatérő gyermekeket várja a szép új környezet.

„A játszótér kialakítása pályázati forrásból valósult meg. A Szlovákiában működő katolikus iskolák támogatására alakult Renovabis Alapítvány által meghirdetett pályázatnak köszönhetően épült meg az új játszóterünk” – nyilatkozta a Felvidék.ma-nak  Pálffy Dezső, az iskolaközpont igazgatója.

Az alapítványtól közel nyolc és fél ezer eurónyi támogatást kaptak, ehhez 15 százaléknyi önrésszel  járult hozzá az iskola mellett működő Fegyverneki Ferenc Polgári Társulás.

A kis játszóparkban fedett homokozót, kacsalábon forgó banyaházat, csúszdát, mozdonyból és két vagonból álló vonatot helyeztek el. Mindamellett rugós hinta, mászóka, valamint padok várják a gyerekeket a mesébe illő környezetben. A támogatásból az iskola belső udvarán már meglévő nagyobb területű játszótér is részben megújult. Új elemekkel gazdagodott az is.

Hírdetés

Mint az igazgató elmondta, a Szlovák Püspöki Konferencia mellett működő alapítvány már az előző időszakban is támogatta az iskolaközpont fejlesztését. Az alapiskolások számára praktikus kisméretű cipőszekrényeket tudtak vásárolni a dotációból.

A kivitelezésre decemberben utolsó napjaiban került sor. Az elkészült játszópark várja a kedvezőbb időjárást, valamint a tanintézménybe remélhetőleg hamarosan visszatérő gyermekeket.

Ezzel kapcsolatban Pálffy Dezső kifejtette: az iskolaközpont  alapiskolájában és a gimnáziumában távoktatásban folyik az oktató-nevelő munka. Az óvoda január első heteiben szintén zárva tart.

– fogalmazott végezetül.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »