„Mert én élek, és ti is élni fogtok” – Bemutatjuk a Váci Egyházmegye újmisés papját

„Mert én élek, és ti is élni fogtok” – Bemutatjuk a Váci Egyházmegye újmisés papját

Június 15-én, szombaton Vácon, a Szent Kereszt-templomban (Barátok temploma) Marton Zsolt váci megyéspüspök áldozópappá szentelte Hümpfner Eriket. Az újmisés pappal még a szentelés előtt a Váci Egyházmegyei Katolikus Televízió készített interjút.

Hümpfner Erik 1991-ben Újhartyánban született. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen elvégezte a katekéta-lelkipásztori munkatárs szakot, ezzel párhuzamosan 2014-től hat éven át volt a Váci Egyházmegye (PPKE) hitoktatója és lelkipásztori munkatársa. Ez alatt az idő alatt óvodai és általános iskolai hitoktatással, az ifjúsági lelkészség keretében plébániai gyermek- és ifjúsági közösségszervezéssel, képzések szervezésével foglalkozott, illetve vezette a Dél-Dunamenti Nagyboldogasszony Közösséget. Teológiai tanulmányait a PPKE Hittudományi Karán folytatta 2020–23 között. Marton Zsolt 2023 júniusában szentelte átmenetei diakónussá Vácon.

A Váci Egyházmegyei Katolikus Televízió által készített interjúban Hümpfner Erik szól arról, hogy gyermekkori álma volt, hogy kerttervező legyen – a természet pedig a mai napig segíti az Istennel való kapcsolatát is.

Papi jelmondata ugyanaz, mint a diakónusi: „Mert én élek, és ti is élni fogtok” (Jn 14,19). Különösen megragadta őt Istennek ez az ígérete, aki az ígéretéhez örökké hű: azoknak, akik követik őt, Isten megadja az életet. „Számomra ez nagyon megerősítő, hogy

Papi szolgálatában fontosnak tartja, hogy közösségben, együtt akarjunk Istenhez odalépni, szabadon, megmutatva valódi önmagunkat. És ha Istenhez ily módon közelebb lépünk, akkor egymáshoz is.

Hírdetés

Ugyanakkor fontosnak tartja megőrizni a lelki élet mélységét. Hiszen – mint ahogy fogalmazott – az, hogy az Egyház növekedjen, elsősorban nem azon múlik, milyen programokat szervezünk, hanem hogy imádkozzunk.

A papszentelést követően Hümpfner Erik a gödöllői Szentháromság-plébániára kapott kápláni kinevezést.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Videó:  Váci Egyházmegyei Katolikus Televízió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »