Merkely Béla fontos dolgot tisztázott a harmadik oltással kapcsolatban – videó

Merkely Béla fontos dolgot tisztázott a harmadik oltással kapcsolatban – videó

A Semmelweis Egyetem rektora sem a fiataloknak, sem a várandós nőknek nem ajánlja.

Az új variánsok járványhullámot csak akkor tudnak létrehozni, ha kellő számú kitett egyén van, azaz olyanok, akik nem vették fel az oltást a koronavírus ellen − idézi az Index Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektorának szavait, aki Fürjes Balázzsal, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárával beszélgetett. Az orvos szerint egészen minimális az esély arra, hogy valaki az oltottak közül súlyosan megbetegedjen a fertőzés miatt.

A szakember kiemelte, hogy valószínűleg lesz negyedik hullám, de egyáltalán nem lesz olyan súlyos, minta a második vagy a harmadik járványhullám. Az oltási kampány is zajlik, a háziorvosok és az egyetemisták is segítik a kampányt. Hozzátette: elegendő oltással rendelkezik az ország, és az egészségügyi dolgozókból sincs hiány.

Merkely Béla elmondta, hogy

a harmadik oltást leginkább azok számára javasolják, akiknek gyenge az immunrendszerük, vagy idősek.

Hírdetés

Mindenki más esetében a legfontosabb az, hogy az első két oltást felvegye, ugyanis az is hatalmas védettséget ad a vírus ellen.

A szakember arról is beszélt, hogy

egyáltalán nem ajánlja az oltást a fiatalok számára. A várandós nőknek sem javasolja az oltás felvételét.

Hozzátette, hogy annak örülne a legjobban, ha az első és a második körös oltások száma növekedne, mert az a legfontosabb.

Senki nem lehet biztos abban, hogy egy ilyen megbetegedést túlél, csak akkor, ha felveszi mind a két oltást − zárta a beszélgetést Merkely Béla.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »