Merkel pártja már csak 65 ezer menekültet fogadna be évente

Merkel pártja már csak 65 ezer menekültet fogadna be évente

Vissza kell térni a „normális” számokhoz, mondta a CDU alelnöke.

Németországnak évi mintegy 65 ezerre kell korlátoznia a befogadott új bevándorlók számát – jelentette ki Thomas Strobl, az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) alelnöke.

A Heilbronner Stimme című német lapnak nyilatkozva Thomas Strobl kijelentette: nem ismétlődhet meg a migránsáradat, és Németországnak vissza kell térnie a normális számokhoz, amelyeknek a bajor testvérpárttal, a CSU-val októberben megkötött megállapodásban szereplő évi 200 ezernél is kevesebbnek kellene lennie. 

A szombaton megjelent interjúban Strobl kijelentette: a cél a 2012. évi szám lenne, amikor 65 ezer bevándorló érkezett.

A CDU január 7-én kezd kormányalakítási tárgyalásokat a szociáldemokratákkal (SPD). A szeptember 24-i parlamenti választások után a győztes CDU/CSU az FDP-vel és a Zöldekkel kezdett egyeztetést a közös kormányzásról, de ez november végén kudarcba fulladt. 

Sigmar Gabriel német külügyminiszter (SDP) egy szombaton megjelent, a Funke médiacsoportnak adott interjúban kijelentette, hogy Németország nem tudja kielégíteni mindenkinek az igényét, aki itt szándékozik letelepedni. Hozzátette azt is, hogy Németországnak ki kell utasítani az illegális bevándorlókat. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »