Merkel nem változtat a terrortámadások ellenére sem

Merkel nem változtat a terrortámadások ellenére sem

Nem változtat menekültpolitikáján Angela Merkel a terrortámadások miatt. Ezt a német kancellár a berlini sajtótájékoztatóján közölte. A menedékkérők által elkövetett merényleteket ugyanakkor szégyenteljesnek nevezte. Angela Merkel hozzátette, jobb figyelmeztető rendszer kialakítására van szükség a szélsőségesek kiszűrése érdekében.

„A terroristák el akarják terelni a figyelmünket arról, ami igazán fontos, alá akarják ásni a szolidaritásunkat és az egységünket. Rombolni akarják az életmódunkat, a nyitottságunkat, és igen, a nehéz helyzetű emberek befogadására való hajlandóságunkat. Gyűlöletet és félelmet akarnak terjeszteni a kultúráink és vallásaink között. Határozottan fel kell lépnünk ez ellen” – jelentette ki a német kancellár.

Merkel ugyanakkor elismerte, hogy a szélsőségesek hatékonyabb kiszűrése érdekében lépéseket kell tenni, és erre kilencpontos tervet javasolt. „Láthatjuk, hogy a szervezett bűnözés mellett, amely ellen már hoztunk intézkedéseket, új fenyegetések és elkövetők jelentek meg, akik eddig elkerülték a biztonsági szolgálatok figyelmét. Ez azt jelenti, hogy jobb előrejelző rendszerre van szükségünk, amelyek azonnal figyelmeztetik az illetékes szerveket a radikalizálódásra a menekültügyi vagy a bevándorlási eljárások során” – így Angela Merkel.

Korábban a német belügyminisztérium közölte, hogy az ansbachi öngyilkos merénylőt visszatoloncolták volna Bulgáriába. Egy bolgár televízió interjút is készített a 27 éves szír menedékkérővel még 2013-ban, mielőtt továbbindult volna Németországba. A felvételen az ottani rossz körülményekről beszél.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »