Merkel integrálná a menekülteket a munakerő-piacon

Merkel integrálná a menekülteket a munakerő-piacon

A német egység helyreállítása idején alkalmazott módszerekre, célzott intézkedésekre van szükség a menekültek munkaerő-piaci integrációjához – mondta Angela Merkel német kancellár egy csütörtöki rádióinterjúban. 

merkel_angela_b

A Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság Inforadio nevű hírcsatornáján sugárzott interjúban Angela Merkel kiemelte, hosszú folyamat a menekültek munkaerőpiaci integrációja, előmozdításához pedig a helyzetükre szabott, gyakorlatias megoldások kellenek, éppen úgy, mint a német egység helyreállítása, az egykori NDK területének gazdasági felzárkóztatása idején.

Így például elképzelhető egy hitelprogram a foglalkoztatás támogatására – mondta a kancellár, kiemelve, hogy egy szíriai jogosítvány honosítása 500 euróba kerül, egy teherautó-vezetői jogosítvány megszerzése pedig 3000 euróba. Ezt az összeget meg lehetne előlegezni, és a menekült majd törleszti a hitelt a fizetéséből.

A kancellárt azzal kapcsolatban kérdezték a menekültek munkaerőpiaci helyzetéről, hogy szerda este megbeszélést folytatott a témáról a vállalati szféra Mi-Együtt (Wir-Zusammen) nevű kezdeményezésének képviselőivel. A résztvevő cégek – amelyek együttvéve 1,1 millió embernek adnak munkát –, legutóbbi adataik szerint 449 menekültet foglalkoztatnak teljes állásban.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »