Merkel fellépést ígér az integrációt elutasító migránsokkal szemben

Merkel fellépést ígér az integrációt elutasító migránsokkal szemben

Kemény fellépést ígért a beilleszkedni nem hajlandó migránsokkal szemben pártja ülésén Angela Merkel – a német kancellár úgy fogalmazott: az integrációt megtagadóknak egyértelmű és érezhető konzekvenciákkal kell szembesülniük. A Kereszténydemokrata Unió delegáltjai közben 97 százalékos többséggel jóváhagyták a nagykoalíciós szerződést.

Nagykoalíció? Köszönjük, nem! – Egy ilyen feliratú transzparens fogadta a kereszténydemokrata küldötteket Berlinben. A konzervatív párt delegáltjai azért gyűltek össze, hogy döntsenek a szociáldemokratákkal kötött nagykoalíciós megállapodásról.

A szavazást megelőző beszédében a párt elnöke, Angela Merkel azt mondta: egy stabil és cselekvőképes kormányért dolgoznak majd. A tavalyi választási kudarc – a CDU nyert ugyan, de sok szavazatot vesztett 2013-hoz képest – pedig arra ösztönzi őket, hogy megfelelő válaszokat adjanak az emberek aggodalmaira.

„Ha ezen a pártnapon jóváhagyják a koalíciós szerződést – én emellett vagyok –, akkor a célunk, hogy ebből a papírból konkrét politikát csináljunk az emberekért, az országért. A célunk, hogy kormányzati szerepben élettel töltsük meg az ország iránt érzett felelősségünket” – fogalmazott Merkel.

A kancellár beszélt arról is, hogy nem fogják tűrni az antiszemita uszítást – akár szélsőjobbosok, akár muszlim bevándorlók az elkövetők. Az integrációra nem hajlandó migránsokkal szemben pedig az eddiginél keményebben lépnek majd fel.

„Számunkra egyértelmű, hogy a rosszul értelmezett tolerancia ugyanolyan veszélyes az egységünkre, mint a populista uszítás minden ellen, ami idegen. Az integráció során az alapértékekhez kell igazodni, akik pedig nem hajlandók integrálódni, azoknak egyértelmű és érezhető konzekvenciákkal kell szembesülniük” – emelet ki.

A CDU összesen hat minisztert delegálhat az új német kormányba, övék lesz például az integrációért felelős tárca. A kabinet azonban csak akkor kezdheti meg működését, ha a kereszténydemokrata delegáltak mellett a szociáldemokrata párttagság is jóváhagyja a nagykoalíciós szerződést. Utóbbi szavazás végeredményét március 4-én hozzák nyilvánosságra.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »