Mérgező! Nem támogatja az állam a veszélyes kémények cseréjét

Mérgező! Nem támogatja az állam a veszélyes kémények cseréjét

Valamilyen nehezen magyarázható indokból nem vette tárgysorozatba az Országgyűlés gazdasági bizottsága kedden azt a jobbikos parlamenti határozatot, amely vissza nem térítendő állami támogatással segítette volna a tüzelőberendezések, kémények cseréjét. Emlékezetes, a hétvégén öt alkalommal kellett a tűzoltóknak szén-monoxid-mérgezés miatt lakásokhoz kivonulniuk. Két kislányon viszont a mentők sem tudtak segíteni.

Vágó Sebestyén jobbikos honatya, a határozati javaslat egyik benyújtója a bizottsági ülés előtt még bizakodó volt. Ugyanakkor az ülés előtt megtartott sajtótájékoztatón arra is figyelmeztetett, mivel a korszerűtlen fűtési berendezések cseréje komoly költségekkel jár, ezért sok esetben a családok inkább a kevesebb kiadással járó büntetést fizetik meg.

“Így viszont maradnak az életveszélyes készülékek, ami megjósolhatatlan, mennyi tragédiához vezethet”

– fogalmazott Vágó Sebestyén. Szerinte a hétvége borzalmas eseményei bizonyítják, javaslatukat a bizottságnak tárgysorozatba kell vennie, hogy az a Ház elé kerülhessen.

Nos, a jobbikos politikusnak csalatkoznia kellett, ugyanis a fideszes többség lesöpörte a beadványt az asztalról.

Támogatás

A parlamenti határozat egyébiránt a nyugdíjasokat és a nagycsaládosokat részesített volna vissza nem térítendő állami támogatásban annak érdekében, hogy a tüzelő berendezésekkel kapcsolatos munkálatok elvégzésre kerüljenek.

Hogy elkerüljük az újabb tragédiákat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »