Mérgezett tűvel szúrhatták meg a diktátor féltestvérét

Mérgezett tűvel szúrhatták meg a diktátor féltestvérét

Elfogtak egy nőt, akinek a maláj hatóságok szerint köze lehet Kim Dzsong Un észak-koreai vezető féltestvérének halálához. A férfi boncolásához most kezdtek hozzá, de a sajtó és a titkosszolgálatok úgy tudják, hogy méreggel ölték meg. Észak-Korea közben kérvényezte a helyi hatóságoktól a holttest átadását.

Az egyik malajziai kórházba szállították Kim-Dzsong Un észak-koreai diktátor féltestvérének holttestét. A hatóságok boncolást rendeltek el, hogy kiderüljön a halál pontos oka. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy méreg végzett a 46 éves férfivel. Macaóba utazott volna, amikor rosszul lett a repülőtéren. Rögtön kórházába szállították, de már nem tudták megmenteni. A helyi sajtó szerint két nő szúrta meg egy mérgezett tűvel és ezután elmenekültek.

„A halál oka úgy tűnik, hogy méreg volt, de ezt majd világosan megállapítja a boncolás. Úgy hallottam, hogy hamarosan ez meg is fog történni” – közölte a nemzetbiztonsági bizottság titkára, Kim Byungkee.

A titkosszolgálatok arról is tájékoztatták a bizottságot, hogy 2012-ben egyszer már megpróbálták meggyilkolni a férfit, akkor azonban nem jártak sikerrel.

Ha meg tudjuk erősíteni, hogy Kim Dzsong Nam meggyilkolását az észak-koreai kormány rendelte meg, az azt bizonyítaná, hogy mennyire gonosz és embertelen Kim Dzsong Un rezsimje” – nyilatkozta Hwang Kyo-Ahn dél-koreai miniszterelnök.

Kim Dzsong Nam Észak-Korea néhai kommunista diktátora, Kim Dzsong Il elsőszülött fia volt. A férfi házasságon kívül született: anyja színésznő volt, aki Moszkvában halt meg. Szinte minden kapcsolatot megszakított az Észak-Koreát irányító féltestvérével. A férfi arról volt ismert, hogy sok időt tölt el az országon kívül és mindemellett nyíltan támadja az elszigetelt ország fölött gyakorolt családi hatalmat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »