Merénylet az isztanbuli repülőtéren

Merénylet az isztanbuli repülőtéren

Legalább tízen meghaltak és negyvenen megsérültek, amikor két öngyilkos merénylő robbantott és lövöldözött az isztambuli Atatürk repülőtéren.

Az M1 tudósítója úgy tudja, hogy négy kézigránát is robbant a nemzetközi terminálnál előtt. A merényletnek nincs magyar áldozata, sérültje

Tíz halottja van az isztambuli Atatürk repülőtéren történt robbantásoknak – közölte  a török igazságügy miniszter. Értesülések szerint két öngyilkos merénylet történt.

A miniszter az NTV török hírtelevíziónak úgy nyilatkozott, hogy a két támadó először Kalasnyikov típusú gépkarabélyokkal nyitott tüzet.

Egy török tisztségviselő szerint a rendőrség lövéseket adott le a merénylőkre, hogy ártalmatlanná tegyék őket a repülőtér bejáratánál. A gyanúsítottak ezt követően a biztonsági átvilágítás előtt hozták működésbe a maguknál tartott robbanószert.

A Habertürk török hírtelevízió mintegy 40 sebesültről számolt be, akiket kórházba szállítottak. Helyszínen tartózkodó tudósítók szerint az embereket taxikkal szállították a kórházakba.

Az isztambuli magyar főkonzulátus arról tájékoztatta az MTI-t: nincs tudomásuk arról, hogy az áldozatok között magyar állampolgárok lettek volna.

A török miniszterelnök válságtanácskozást hívott össze.

A teljes repteret lezárták, a kifutópályán lévő gépek sem szállhatnak fel.

A robbanás helyszíne

Az Atatürk nemzetközi repülőtér Törökország legnagyobb légikikötője, mely Isztambul európai oldalán található.

A repülőtérnek két terminálja van, egy nemzetközi és egy belföldi. A nemzetközi terminált 2001-ben adták át, és a világ egyik legmodernebb termináljának tartják.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »