Mercedes: jön a csapatutasítás?

Noha a Mercedes vezetői eddig kiálltak amellett, hogy engedik versenyezni egymással Lewis Hamiltont és Nico Rosberget, idén már második alkalommal ütköztek össze, veszélybe sodorva ezzel a csapat győzelmét.

Miután idén már másodszor ütközött össze Lewis Hamilton és Nico Rosberg a győzelemért csatázva, újra téma a Mercedesnél a csapatutasítás bevezetése. A német istálló sportigazgatója, Toto Wolff már nagyon unja, hogy a két versenyzője immár a csapat érdekeit sem veszi figyelembe, és ennek következtében idén már másodszor dobták el a kettős győzelmet – Barcelonában nulláztak, Kanadában Rosberg minden esélyét elveszítette a dobogóra, míg az elmúlt hétvégén Spielbergben legalább a brit nyert, de a német visszaesett a negyedik helyre –, így nem tartja kizártnak, hogy megszüntetik a két pilóta szabad versenyzését egymás ellen. Ráadásul minden csattanást követően valóságos nyilatkozatháború alakul ki a versenyzők között, természetesen mindig a másik felet hibáztatva az ütközésekért.

– Ha körülbelül harminc futamonként kerül sor hasonlóra, az bőven belefér, de immár alapjaiban veszélyeztetik a csapat érdekeit. Az osztrák futamon sem hiányzott sok ahhoz, hogy nullázzunk, és nem csoda, ha a bokszutcában idiótának néznek bennünket. Nem engedhetjük meg, hogy Lewis és Nico tönkretegye annak a közel ezerötszáz embernek a munkáját, akik a Mercedes F1-es projektjén dolgoznak. Mivel a beszélgetéseknek semmi eredményük nem volt, így könnyen előfordulhat, hogy már Silverstone-ban bevezetjük a csapatutasítást és a verseny egy bizonyos pontján befagyasztjuk a pilótáink közti sorrendet. Gyűlölöm azt, amikor kintről beleszólnak a versenybe, de úgy tűnik, sajnos nincs más lehetőségünk arra, hogy elkerüljük az ütközéseket – jelentette ki a Sky Sports riporterének Toto Wolff.

Niki Lauda tanácsadó eközben kategorikusan kizárta a csapatutasítás bevezetését, és hasonlóan nyilatkoztak a különböző televíziós szakkommentátorok – Alan McNish és Martin Brundle – is, hozzátéve azonban, hogy ha mégis megtörténik ennek az elrendelése, a csapat szempontjából megértik mindezt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »