Mercedes AMG: Új kupé és kabró

Mercedes AMG: Új kupé és kabró

A stuttgartiak elkészítették az E-osztály új AMG verzióját, amely kupé és kabrioet kivitelben kerül piacra.

A Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ típusjelzésű autók erőforrása egy háromliteres, sorhatos, kettős feltöltésű benzinmotor, 435 LE teljesítménnyel és 520 Nm nyomatékkal. Ehhez jön még – az ún. mild-hibrid rendszer keretében – a hajtásba is besegítő indítógenerátor 22 lóereje és 2580 Nm-es nyomatéka.

Hírdetés

Érdekesség, hogy ez a motor egyben az indulást segítő kisebbik kompresszor kiegészítő erőforrása is, garantálva annak azonnali felpörgését.

Az ikerpár végsebessége 250 km/óra, (de 270-re is megemelhető), a százas sprint a kupénál 4,4, a kabriónál 4,5 másodperc. Az erő kilencfokozatú automata váltón keresztül jut el mind a négy kerékhez, de kapcsolható tisztán hátsó meghajtás is. Ezen kívül a vezető Comfort, Sport és Sport+ üzemmódok közül választhat.

Ami a külső illeti, az autókon egyértelműen fellelhetők olyan stíluselemek, amelyek eddig csak a V8-as AMG GT modellek kiváltágai voltak: ilyen például az áttervezett első lökhárító és a dupla pengés hűtőrács. A vezetéstámogató rendszerekről pedig csak annyit, hogy jelentős részük egyesesen az S-osztálytól érkezett, más szóval a jelenlegi legmagasabb színvonalat képviselik.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »