Menyhárt: Ez nem Dávid és Góliát harca lesz, hozni fogom Bárdos eredményét

Menyhárt: Ez nem Dávid és Góliát harca lesz, hozni fogom Bárdos eredményét

Magasra helyezte saját magának a lécet Menyhárt József államfőjelölt. Magasabbra annál, mint amit az MKP elnökeként eddig meg tudott volna ugrani.

Hogy hogy lesz ebből jó eredmény? Állítólag jó programmal. Menyhárt az egész magyar közösség államfőjelöltje kíván lenni. Bugárról mellesleg, aki szintén indul, nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy mindenki jó valamire, ha más nem, elrettentő példának. Pedig egy jó politikusnak nem kell keménykednie vetélytársai felé. Elég, ha a sajátjai előtt bizonyít.

Ez a léc nem 3,1 százalékon áll

Hogy mire lesz jó maga Menyhárt, az elkövetkező 8 hónapban kiderül. Pártelnökként eddig 3,1 százalékra volt elég (Focus), de most fogadkozik, hogy erős jelölt lesz.

Meglátjuk. Az biztos, hogy ha meg akarja ugorni azt a bizonyos lécet, sokkal, de sokkal többre lesz szükség annál, mint amit eddig mutatott.

A Körkép.sk mindenesetre végig követi majd a kampányt. Menyhárt kérdésünkre biztosított bennünket arról is, hogy nem fog megfutamodni a média elől, mi több, a szlovák média vitaműsoraiban is helyt kíván állni. Mi ott leszünk, és figyelni fogjuk.

Hírdetés

Csáky figyelmeztetett

Csákynak, aki talán a kongresszus legjobb, már-már államférfiúi beszédét tartotta, abban igaza van, hogy felelős hozzáállásra van szükség mindenkitől, és a végeredmény az egész magyar közösség eredménye is lesz. „A szavazás után egy perccel mindnyájunk közös feladata, hogy közösen harcoljunk a közös eredmény érdekében. Az egy mindenkiért, mindenki egyért értelmében“ – mondta helyesen. Reméljük, hogy az elmúlt hónapok történései ismeretében mindezt maga a pártelnök is hallotta. Az a Menyhárt, aki bizony csúnya dolgokat követett el a közelmúltban szövetségeseivel szemben, és sajnos továbbra is ezen az úton halad.

Pedig, mint ahogy szintén Csáky sokatmondó utalással azt is elmondta, hibákat el lehet követni, de azokat ki is kell tudni javítani…Nem ártana, ha a pártelnök néhányszor visszahallgatná ezt a beszédet.

A Kongresszuson fújó Kárpát-medencei hátszéllel az MKP mindenesetre ideig-óráig a régi fényében csillogott. A meghívott vendégek, és főleg Igor Matovic kinyújtott keze újra esélyt adott az MKP kezébe. Már csak élni kell tudni vele. Leginkább Menyhárt József képességein és hozzáállásán fog múlni, hogy sikerül-e.

Király Zsolt

Nyitókép: MKP fb-oldala


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »