Menyhárt és Őry súlyos veresége: Az MKP elutasította a közös listát Bugárral

Menyhárt és Őry súlyos veresége: Az MKP elutasította a közös listát Bugárral

Politikai pályafutásának egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb vereségét szenvedte el Bugár Béla.

Az MKP Országos Elnöksége kedden késő éjszakáig tartó ülésén nemet mondott a sajtóban már meghirdetett, Régiók Pártja – Híd – MKP nevű közös választási listára.

Breaking: Az MKP Országos Elnöksége nemet mondott a Menyhárt-Bugár paktumra

A Körkép.sk úgy tudja, ennek legfőbb oka Bugár Béla személye, aki nem volt hajlandó áldozatot hozni, és a magyar egység érdekében visszavonulni az aktív politizálástól.

És bár az MKP Országos Tanácsának mandátumával Menyhárt – Őry – Farkas – Bárdos  zárt ajtók mögött megegyezésre jutott Bugárékkal és az oligarchákkal, az MKP Országos Elnöksége az óriási mediális nyomás és választói felháborodás hatására végül visszakozott.

A keddi döntés egyértelműen a Bugár Bélát ellenzők győzelme. Elsősorban Berényi Józsefé, Csáky Pálé, Furík Csabáé, valamint az elnökségben szintén helyet foglaló Via Nováé.

Hírdetés

Menyhárt és Őry így hiába egyezett meg zárt ajtók mögött a Most-Híddal, hiába hozták nyilvánosságra a paktum MKP-ra nézve sértően megalázó egyes részleteit, azt végül saját pártjuk utasította el.

Ez a fejlemény azért is felettébb kínos a Most-Hídra nézve, mert a szinte reménytelen helyzetben levő vegyespárt szintén keddi elnökségi ülésén sietve jóváhagyta az MKP-val való közös indulást.

Csakhogy a sajtó, a választók, és nem utolsó sorban az Új Egység Mozgalom, illetve az Összefogás párt egyértelmű elutasítása végül kapitulációra kényszerítette az MKP-t.

Bár az MKP továbbra is saját egységét fogja hangsúlyozni, világosan látható, hogy Menyhárt-Őry vezetésével ez már végleg elszállt. Mindenki, aki az elmúlt napokban önmagából kivetkőzve próbálta lenyomni az emberek torkán a Bugárral való közös indulást, kénytelen visszavonulót fújni.

Jöhet tehát az alternatív magyar összefogás, immár a toxikus Bugár Béla, Jakab Elemér, Bastrnák Tibor, Ravasz Ábel nélkül. Természetesen konzekvenciák levonásával az MKP berkeiben is.

Kezdődhet a bugártalanítás, nekünk pedig érdemes lesz nagyon jól emlékezetünkbe vésnünk, hogy ki milyen álláspontot is képviselt az elmúlt hetekben.

Király Zsolt


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »