Mentősre támadtak egy sürgősségi osztályon

Mentősre támadtak egy sürgősségi osztályon

Megtámadtak egy mentőápolót csütörtökön az Gyermekbetegségek Országos Intézetének (NÚDCH) sürgősségi osztályán (OUP). Az ügyet a rendőrség vizsgálja – tájékoztatott Dana Kamenická, a NÚDCH szóvivője.

„Sajnos egyre gyakrabban találkozunk agresszióval az egészségügyi intézményben” – közölte a szóvivő, és hozzátette, a csütörtöki támadás során letépték a mentőstől a reszpirátort, és arcul ütötték.

Hírdetés

A mentősök rendszeresen találják szemben magukat agresszíven viselkedő emberekkel. „Szeretném megnyugtatni a szülőket, hogy minden gyerek fontos számunkra, és ugyanilyen fontos, hogy minden gyerek időben, késedelem nélkül kapjon orvosi ellátást a sürgősségi osztályon” – mondta Peter Barton, a NÚDCH igazgatója.

 Az igazgató tájékoztatása szerint minden beteg állapotát felmérik, és eszerint állapítják meg a kockázati szintet. „A gyerek állapota alapján döntünk a kezelés sürgősségéről. Ezért arra kérjük a szülőket, bízzanak az egészségügyi dolgozókban és tartsák be az utasításaikat. Az ilyen helyzetekben az erőszak biztosan nem segít sem a szülőknek, sem a mentősöknek” – tette hozzá.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »