Mentősre támadt az ellátásra szoruló férfi

Mentősre támadt az ellátásra szoruló férfi

Mentősre támadt az ellátásra szoruló férfi

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés miatt emelt vádat az ügyészség egy 26 éves férfival szemben, aki rátámadt az őt ellátó mentősökre, Miskolcon.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a mentőszolgálat egy gépkocsija, 2017 júliusában, az egyik hajnalon az ügyelet utasítására Miskolc-Lyukóvölgybe érkezett, ahol egy sérült férfit kellett ellátniuk.

A fiatalember végig agresszívan viselkedett a mentőszolgálat munkatársaival és folyamatosan szidalmazta őket. Ennek ellenére sikerült beültetniük a mentőautóba, ahol becsatolták a biztonsági övét, majd elindultak a kórházba.

A férfi menet közben többször megpróbálta kicsatolni a biztonsági övet, amit a mentőápoló megakadályozott. Mivel az ellátásra szoruló személy egyre agresszívebb lett, ezért az autóval megálltak és rendőri segítséget kértek. Ekkorra a vádlott kicsatolta a biztonsági övet és a mentőápolóra és a gépkocsivezetőre támadt. Őket többször megpróbálta megütni, megrúgni. Ennek során a mentőápoló bal csuklója eltört, amely sérülés nyolc napon túl gyógyuló.

Végül a kiérkező rendőrök fékezték meg az agresszív férfit.

A mentőszolgálat mentésben részt vevő munkatársai közfeladatot ellátó személynek minősülnek és mint ilyenek, kiemelt büntetőjogi védelmet élveznek. A vádlottal szemben az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »