Mentősöket állítottak elő a parlamentnél, mert megszegték a gyülekezési szabályokat

Mentősöket állítottak elő a parlamentnél, mert megszegték a gyülekezési szabályokat

Politikamentes, figyelemfelkeltő tüntetést tartottak kedden délután a pozsonyi parlament előtt az egyik mentős szakszervezet. A gyülekezési szabályok megsértése miatt két tagjukat előállították a rendőrök.

A demonstráció, amely a mentőápolók és mentőorvosok nehéz helyzetére kívánta felhívni a figyelmet, délután két órától kezdődött. A helyszínre érkező rendőrök megpróbálták ugyan feloszlatni a tüntetést, de a résztvevők nem voltak hajlandóak elhagyni a parlament előtti teret. Ezt követően a hatóságok helyszíni bírságokkal próbálkoztak, de a résztvevők ennek kifizetését is megtagadták.

Hírdetés

A gyülekezési szabályok megsértése miatt végül két mentőst állítottak elő.

Az esettel kapcsolatban Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter azt hangsúlyozta, a járványügyi szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak ,szerinte a hatóságok helyesen jártak el. A Szlovák Mentőorvosi Kamara (SKZZ) az esti órákban tette közzé, hogy néhány óra múltán szabadon engedték két tagjukat. Időközben kiderült, hogy az egyik előállított személy az SKZZ elnöke volt, František Majerský, .

A maga szokásos különutas módján Boris Kollár (Sme rodina) házelnök az eset után közölte, kész kifizetni a mentősökre kirótt bírságot. Kollár az állam nevében bocsánatot is kért a két mentőstől és azt hangsúlyozta, érti és jogosnak tartja a panaszaikat.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »