Mentorokat keresünk Kovásznára DOFE programunkba!

A The Duke of Edinburgh’s Award programismertetőre kerül sor január 28-án, 17 órától, Kovásznán, a Művelődési Ház nagytermébe.

Ez alkalomból várunk minden olyan érdeklődőt, aki érdeklődik a program iránt, szeret önkénteskedni, szeretne részt vállalni fiatalok oktatásába, segítésében és fejlesztésében.

Ha a fenti leírás alapján magára ismert, nincs más dolga, mint részt venni találkozónkon, hogy jobban megismerje programunkat.

Röviden a programról:

Az 1956-ban Nagy-Britanniában indított The Duke of Edinburgh’s Award programot Fülöp, Edinburgh hercege, Kurt Hahn német oktatóval és John Hunt lorddal, az első sikeres Everest-expedíció vezetőjével közösen.

A program alternatív képzésből áll, 14 és 24 év közötti fiataloknak. Célja az életre való nevelés. A képzés során, négy területen vállalhatnak részt a programra jelentkezők: önkéntesség, fizikai és szellemi képességek fejlesztése, illetve kaland. A személyiség fejlődést három szinten végezhetik el a fiatalok: bronz, ezüst és arany.

A programban résztvevő fiatalokat önkéntes DOFE mentorok segítik, illetve koordinálják. Jelenleg Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen működik a program.

Hírdetés

Mi a mentor feladata?

A DOFE mentor feladata nyomon követni a programban résztvevő fiatalok tevékenységét, válaszokat adni a felmerülő kérdésekre, illetve segíteni az esetleges problémák megoldásában. Továbbá kapcsolatot tart úgy a fiatalokkal, mint a programban résztvevő oktatókkal is.

Mit biztosítunk?

Bővebben a programról a http://dofe.ro/ro/acasa/ címen.

További információkért írjon a [email protected] címre vagy hívja a 0742148702 telefonszámot.

Amennyiben a programunk felkeltette érdeklődését várjuk a bemutatóra!

a Turulmadár Ifjúsági Iroda csapata


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »