Mentőautóban csempészett embereket nyugatra egy magyarországi bűnbanda

Mentőautóban csempészett embereket nyugatra egy magyarországi bűnbanda

Több száz illegális bevándorlót juttatott Nyugat-Európába egy öttagú banda, amelynek mindegyik tagját őrizetbe vették kedden – tette közzé a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) csütörtökön reggel a police.hu oldalon.

– írták.

A gyanúsítottak tavaly ősztől olyan szervezetet működtettek, amely a Szerbia felől Magyarországra illegálisan érkezett – többségében szír – embereket Nyugat-Európába juttatta. A továbbszállítás megszervezéséig tanyákon pihentették őket. A tranzitokkal magyar állampolgárságú sofőröket bíztak meg, és a szállításhoz használt járművek beszerzéséről is gondoskodtak. Kezdetben ponyvás kisteherautókat vásároltak, majd a járműveken a határsértőknek rejtekhelyeket alakítottak ki.

Közölték:

Hírdetés

A bűnszervezet több mint ötszáz illegális bevándorlónak segített, illetve próbált segíteni a továbbutazásban.

Kedden hajnalban az NNI és társszervei összehangolt akciót hajtottak végre több helyszínen; a rendőrök Budapesten, Ásotthalmon, Tatán és Gyöngyösön fogták el a banda öt tagját.

Mindegyiküknél házkutatást tartottak, tárgyi bizonyítási eszközöket, a szervezetet irányító férfitől pedig 26 millió forintnak megfelelő összegű eurót és forintot, valamint egy drága terepjárót és ékszereket foglaltak le.

A büntetőeljárások folytatódnak, „nem kizárt, hogy a jövőben a bűnelkövetők köre is bővül” – áll a közleményben.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »