Mennyit kaszált a magyar foci az osztrákveréssel?

Az MLSZ-nek 1 millió euró (kb. 313 millió forint) üti a markát azért, mert a válogatott kedden legyőzte (2–0) az osztrák csapatot a franciaországi Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában.

Az UEFA honlapja szerint az Eb-re kijutott 24 csapat egyaránt 8 millió euróval (körülbelül 2,5 milliárd forint) gazdagodott, a csoportkörben elért győzelem 1 millió, a döntetlen 0,5 millió eurót (körülbelül 313 millió, illetve 156,5 millió forint) ér.

A nyolcaddöntőbe jutás további 1,5 millió eurós prémiumot von maga után, a negyeddöntős szereplés pedig még 2,5 millió eurót (körülbelül 470 millió, illetve 782 millió forint) ér.

A négy közé jutott csapatok 4 millió euróval (körülbelül 1,25 milliárd forint) gazdagodnak, a döntő résztvevői közül a győztes további 8 millió, a vesztes 5 millió euróval (körülbelül 2,50 milliárd, illetve 1,56 milliárd forint) térhet haza.

Vági Márton, az MLSZ főtitkára korábban úgy nyilatkozott, hogy a tiszta nyereség 30 százalékát osztják szét az Európa-bajnokságon szereplő válogatott játékosai között.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »