Mennyit érnek a román élvonal labdarúgói?

Mennyit érnek a román élvonal labdarúgói?

A labdarúgók piaci értékének megállapítására szakosodott Transfermarkt.com oldal frissítette adatbázisát a nemzeti bajnokságokban szereplő játékosokra vonatkozóan. A Liga 1-ből messzemenően kiemelkedik az FCSB-t képviselő Florinel Coman és Dennis Man, illetve az Universitatea Craiovánál játszó Alexandru Cicâldău. A bajnoki címvédő Kolozsvári CFR-től is több labdarúgó szerepel az élmezőnyben, de a többi erdélyi klub játékosai is feltörekvőben vannak.
A szakoldal augusztus 5-én frissített adatai alapján a Liga 1 múlt héten befejeződött szezonjában a tizennégy együttesnél játszott labdarúgók összértéke 171,58 millió euró.

A bajnokság legértékesebb játékosa Florinel Coman, az FCSB (a klub játékosainak összértéke 25,60 millió euró) középpályását 5,5 millió euróra becsülik.

A 22 éves tehetség az elmúlt idényben 15 találatot szerzett és 11 gólpasszt adott. A második helyen két, szintén fiatal futballista osztozik, az FCSB-t erősítő, 21 éves Dennis Man, illetve az Universitatea Craiovával (24,25) a bajnoki címhez közel álló Alexandru Cicâldău (23 éves), mindkettőjük értéke 5 millió euró.

Hírdetés

Mögöttük a bajnokságot megnyert Kolozsvári CFR (25,15) két labdarúgója található, a francia–algériai állampolgárságú Billel Omrani 2,8, míg Cristian Manea 2,5 millió eurót ér.

A legutóbbi, áprilisban közölt adatokhoz képest az Universitatea Craiova fiatal tehetsége, Valentin Mihăilă tette a legnagyobb előrelépést, hiszen az akkori 1,3 millió után jelenleg 2,5 millió az értéke. A húsz legértékesebb játékost tartalmazó listán a három legerősebb klub mellett még csak a Viitorul és az Astra és labdarúgói találhatók meg, valamint a bajnokság összesen 33 futballistájának értéke éri el az 1 millió eurót.

Ami a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK játékoskeretét illeti, összértékük 8,13 millió euró.

A legjobban jegyzett labdarúgó Florin Ștefan 950 ezer euróval,

mellette a szlovák Pavol Safranko (500 ezer), Nicolae Carnat (450 ezer), Fülöp István (450 ezer), Marius Ștefănescu (400 ezer), Rachid Bouhenna (400 ezer), Fülöp Loránd (350 ezer) és Annas Achahbar (350 ezer) is előrelépést tett az elmúlt hónapokban.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »